Pe Internet circulă tot felul de rețelete pentru o omletă pufoasă, iar preparatul este unul la îndemâna oricui, pe care și-l pregătesc foarte mulți oameni la micul dejun. Iată care sunt greșelile pe care mulți le fac, în momentul când gătesc faimoasa omletă!
Un bucătar renumit din Marea Britanie dezvăluie secretul rețetei perfecte, dar și ce ingredient nu ar trebui să mai adaugi niciodată în compoziție.
Cum pregătești o omletă pufoasă
Omleta este un preparat pe care foarte mulți oameni îl aleg la micul dejun și oferă energie tuturor.
Dacă îți place să prepari omleta la micul dejun, mai jos, îți vom dezvălui secretul unui mare bucătar din Marea Britanie.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul
Ce ingredient să nu mai adaugi în compoziție
Fiecare persoană are propriul mod în care își pregătește omleta, iar acest lucru se datorează faptului că se poate prepara în foarte multe feluri. Dacă te numeri printre persoanele care își pun lapte în compoziție, acest lucru nu este deloc benefic.
Iată ce susțin bucătarii de top din Anglia.Laptele nu face ouăle să devină mai cremoase, din punctul de vedere al chef-ului Dan Joinesc, un celebru bucătar care conduce numeroase restaurante în Londra. Ele pot căpăta o textură „cauciucată”, iar în locul laptelui se poate adăuga unt.
„Nu adăugați niciodată lapte în omletă – acesta diluează aroma și face ca textura ouălor să devină cauciucată. Untul este secretul. Asigurați-vă că untul a prins o culoare aurie, înainte de a pune ouăle în el. Continuați să amestecați la foc mediu spre mic. Continuați să le mișcați și să le împăturiți cu o spatulă până când se leagă ușo r”, a declarat bucătarul Dan Joines.
Și bucătarul-șef al unui restaurant lăudat din capitala Marii Britanii, Luke Selby, este de aceeași părere: „Da, să pui lapte în omletă este un păcat capital!”.
Totodată, prin subțierea ouălor, vei ajunge să le gătești mai mult decât trebuie. În același timp, laptele poate face ca amestecul să se taie la căldură, ceva de nedorit.
Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”