Rețetă delicioasă de brioșe cu dovlecei „Un fel de mâncare rapid, dar spectaculos”


Cu siguranță te-ai confruntat cu momente în care ai fost nevoit să gătești un preparat de excepție, dar dispuneai de foarte puțin timp.


In articol:

Tuturor ne place să petrecem cât mai puțin timp în bucătărie, dar să ne bucurăm de mâncare gustoasă. În cazul în care ești un iubitor al rețetelor simple, făcute din puține ingrediente, brioșele cu dovlecei sunt o opțiune minunată.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de brioșe cu dovlecei

Citeste si: Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

reteta briose cu dovlecei

Cum se prepară brioșele - „Rețetă în 5 minute”, de la Știrile Kanal D 

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Beneficiul bicarbonatului de sodiu peste cartofi. Care este trucul util

În cadrul rubricii „Rețetă în 5 minute”, de la știrile Kanal D, Alina Laufer a prezentat cum putem să vă impresionați invitații sau familia, cu un preparat care nu doar că arată spectaculos, dar are și un gust aparte. Aceste brioșe sunt o variantă perfectă atât pentru aperitiv, cât și pentru o gustare, sau pentru o cină, fără prea multe calorii. Această rețetă mai are un avantaj, acela că necesită foarte puține ingrediente, pe care le găsim în orice market: dovlecei, brânză feta, aluat foietaj, ulei de măsline.

În ceea ce privește condimentele, vei avea nevoie doar de sare, piper și cimbru proaspăt. Cu toate acestea, brânza feta poate fi înlocuită cu telemea, iar cimbrul cu oregano.

„Un fel de mâncare rapid, dar spectaculos. Arată minunat și se face cu ingrediente foarte simple”, a povestit Alina.

Cum se prepară brioșele cu dovlecei

reteta in 5 minute kanal d

Care este modul de preparare pentru rețeta gata în doar 5 minute - „Rețetă în 5 minute”, de la Știrile Kanal D  

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: Rețetă de negresă cu gem de caise. Care este ingredientul secret pentru această prăjitură

Această rețetă se prepară cu aluat cumpărat, așa că primul pas este să decongelezi aluatul. Ulterior, trebuie să te ocupi de dovlecei, care pot fi de culori diferite, pentru un aspect și mai plăcut. Este foarte important ca feliile să fie extrem de subțiri.

„Dovleceii îi vom tăia rondele foarte, foarte fine. Dacă aveți o mandolină, o puteți folosi. Dacă nu, nu este nicio problemă să folosim cuțitul. Am tăiat dovleceii, feliuțe elastice, este momentul să tăiem și foietajul”, a explicat Alina Laufer.

Următorul pas este aranjarea feliilor de dovlecel, pe foietaj. Acest pas are nevoie de atenție sporită, deoarece trebuie ca felia de dovlecel să fie puțin mai mică decât dimensiunea aluatului. Așadar, urmează să tăiați aluatul și să poziționați feliile de dovlecel.

„O să luăm acum dovleceii și o să îi aranjăm, astfel încât să iasă puțin din aluat, culori alternative și puțin suprapuși”, a povestit Alina.

Ce sfaturi are Alina Laufer, pentru rețeta de brioșe cu dovlecei

Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

reteta briose rapide

Brioșele cu dovlecei, o variantă foarte rapidă - „Rețetă în 5 minute”, de la Știrile Kanal D  

[Sursa foto: Captură KANAL D]

Citeste si: „Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok

După ce ai aranjat dovlecelul pe aluat, urmează să introduci și brânza, în aceasă rețetă. Tot ce trebuie să faci este să fărâmițezi bucata, nefiind nevoie so razi. Apoi, presară brânza deasupra foietajului plin cu dovlecei. Următorul pas este foarte important în prepararea brioșelor, deoarece trebuie să împăturești aluatul, astfel încât să obții o formă frumoasă, asemănătoare cu un trandafir. Feliile de dovleac sunt vedetele rețetei, deoarece sunt perfect vizibile în brioșă.

„La sfârșit nu ne rămâne decât să împăturim acest foietaj. O să ung puțin formele cu ulei de măsline, pentru că nu îmi doresc să se prindă deloc”, a explicat Alina Laufer.

Brioșele cu dovlecei, o rețetă gata în doar 5 minute

Un alt avantaj al acestui preparat este acela că nu ai nevoie de prea multe ustensile. Așadar, un cuțit, un tocător, o pensulă și o tavă pentru brioșe sunt mai mult decât suficiente. Înainte ca brioșele să fie așezate în tavă, aceasta trebuie unsă, cu ajutorul pensulei, cu puțin ulei de măsline. După ce ai format mai multe brioșe și le-ai pus în tavă, nu trebuie să uiți să le condimentezi cu sare și piper. La final, tava va fi așezată pe nivelul din mijloc al cuptorului. Brioșele sunt gata, în momentul în care aluatul este rumenit. Ultimul pas, cel care va adăuga un gust aromatizat acestei rețete, este cimbrul, care va fi adăugat, imediat după ce ai scos brioșele din cuptor.


Abonează-te pe

Citește și:

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Ce se întâmplă dacă presari făina pe capacele borcanelor. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc

Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri