Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect. Gospodinele pricepute îl folosesc tot timpul


Sosul roșu de roșii a fost asociat cu bucătăria italiană o perioadă foarte lungă de timp, dar și cu cea românească. Este o delicatesă pentru papilele gustative și se poate pune în multe tipuri diferite de mâncăruri.


In articol:

Există un secret pentru un sos de roșii perfect, iar majoritatea gospodinelor pricepute îl folosesc tot timpul, în momentul în care prepară celebrul sos.

Citeste si: Cât usturoi se pune pentru a ieși mujdeiul ca la restaurant

Ingredientu l secret pentru un sos de roșii perfect

O aroma excelentă de roții se bazează pe echilibrul dintre aciditate și dulceață, iar dacă se va folosi prea mult din oricare, s-ar putea lăsa cu un sos care va avea un gust unidimensional.

Se recomandă adăugarea unui vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu la un sos care este prea acru, deoarece ridică pH-ul și îl va face mai puțin acid.

Unele gospodine adaugă puțin zahăr, deoarece acesta nu poate neutraliza aciditatea în același fel în care o face bicarbonatul de sodiu, dar zahărul poate da un gust diferit de fiecare dată.

Bucătăresele prepară multe feluri de mâncare cu sos de roșii, cum ar fi, paste, ciorbe, tocănițe, pizza. Pentru a scăpa de aciditate, secretul unui sos de roșii de-a dreptul delicios, constă în adăugarea bicarbonatului de sodiu.

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: “Este vremea dovleacului… să facem o plăcintă cu dovleac” Bunica Gherghina de pe TikTok a gătit o rețetă delicioasa de plăcintă

Gospodinele pricepute folosesc un ingredient ieftin

Ca să vedeți care dintre metode este mai eficientă, zahărul sau bicarbonatul de sodiu, faceți un sos de roții și împărțiți-l în monstre de 3 căni. Apoi, adăugați în unele dintre ele ori zahăr, ori bicarbonat de sodiu.

Ulterior, gustați din fiecare în parte. Proba îmbogățită cu doar ¼ linguriță de zahăr va avea un gust echilibrat și o aromă mai intensă de roșii. Veți realiza, în final însă că, proba cu o cantitate egală de bicarbonat de sodiu, va fi ceva mai plată și doar dulce.

Puteți încerca să reduceți cantitatea de bicarbonat de sodiu la 1/8 linguriță. Veți observa că acest sos va fi mai apropiat de versiunea ajustată cu zahăr carbonat de sodiu.

Cu toate că bicarbonatul este destul de ieftin, poate face cel mai bun sos de roșii pe care l-ați gustat vreodată. Acesta poate fi pus în toate felurile de mâncare pe care le adorați.

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

Ingredientul secret pentru un sos de roșii perfect

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de gogoși. Care este ingredientul care le face foarte pufoase

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Cu ce se mănâncă andivele

Cât timp se fierb scoicile. „Scoicile sunt interesante și la capitolul comportament alimentar"

Rinoplastia, între urgență medicală și înfrumusețare! "Rinoplastia este intervenția cu cea mai mare rata de reintervenție."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri