Secretul pentru chiflele pufoase de casă! Majda te ghidează pas cu pas: "Atenție! Nu toate tipurile de făină absorb la fel lichidele!"

Secretul pentru chiflele pufoase de casă! Majda te ghidează pas cu pas:
Secretul pentru chiflele pufoase de casă! Majda te ghidează pas cu pas: "Atenție! Nu toate tipurile de făină absorb la fel lichidele!"

Majda își încântă urmăritorii din mediul online cu diverse rețete pregătite chiar de ea, iar recent a pregătit și chifle pufoase de casă.

Majda este una dintre cele mai apreciate vedete de televiziune, de la noi din țară. Deseori, obișnuiește să își țină la curent urmăritorii din mediul online, atât cu activitatea sa profesională, dar și personală. In cursul zilei de ieri, vedeta TV a postat pe pagina sa de Instagram, un filmuleț în care pregătea... chifle pufoase de casă. Cu doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți deja în casă și cu întregul proces respectat îndeaproape, cu siguranță la final, veți obține chiflele pufoase și extrem de bune, pe

care le puteți savura cu nenumărate alte preparate.

Chifle pufoase de casă, pregătite de Majda

Citește și: Rețeta de cornulețe de casă pregătită de Majda Aboulumosha. Care sunt ingredientele de care are nevoie? “La exterior puneți rahat sau magiun și după rulați spre interior.”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Secretul pentru un cheesecake cu crustă de mere și biscuiți, ca la carte! Majda te ghidează pas cu pas! "Băgați la frigider pentru 4-5 ore!"

Ingrediente

  • 240 ml lapte călduț
  • 70 ml apă
  • 10 g drojdie activă uscată
  • 600 g făină albă
  • 1 linguriță mică zahăr tos
  • 1 linguriță sare
  • 2 ouă mari, la temperatura camerei
  • 130 g unt nesărat, moale dar nu topit
  • 1 ou pentru uns
  • Semințe susan, opțional

Mod de preparare

  1. "Se pune făină într-un bol (faceți o gaură în făină să puneți drojdia) și jumătate din lapte cu zahăr.
  2. Amestecați cu puțină făină de pe margine și lăsați 10 minute să se activeze drojdia. După care puneți sare, laptele și untul și amestecați totul cu o lingură.
  3. Lăsați la dospit 30 de minute, după care amestecați cu o lingură de lemn și mai lăsați 20 de minute.
    Repetați asta de 3 ori.
  4. Formați chiflele și lăsați-le în tavă 40 de minute să crească. Le ungeți cu ou și presărați susan. Va arăta ca un aluat ușor lipicios, dar vor ieși niște chifle pufoase.
  5. Dați la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.
  6. Atenție! NU toate tipurile de făină absorb la fel lichidele. O făină de calitate inferioară absoarbe mai puțină apă.
    Nu fiți dezamăgite dacă nu o să iasă din prima. Multe lucruri ies din a 2-a, a 3-a încercare. Vă îmbrățișez!"
    , a explicat Majda, în descrierea filmulețului postat pe contul său de Instagram.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Secretul pentru o pâine de casă pufoasă, ca la mama acasă! Majda te ghidează pas cu pas: "Lăsați la dospit o oră, după care scoateți aerul din aluat!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Cătălin Dobrescu, nemulțumit de viitoarea soție? Ce îi reproșează fostul soț al Oanei Radu

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Accident mortal în Prahova! Două persoane au murit pe loc după ce s-au izbit cu autoturismul de un cap de pod

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies