Majda își încântă urmăritorii din mediul online cu diverse rețete pregătite chiar de ea, iar recent a pregătit și chifle pufoase de casă.
Majda este una dintre cele mai apreciate vedete de televiziune, de la noi din țară. Deseori, obișnuiește să își țină la curent urmăritorii din mediul online, atât cu activitatea sa profesională, dar și personală. In cursul zilei de ieri, vedeta TV a postat pe pagina sa de Instagram, un filmuleț în care pregătea... chifle pufoase de casă. Cu doar câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți deja în casă și cu întregul proces respectat îndeaproape, cu siguranță la final, veți obține chiflele pufoase și extrem de bune, pe
Chifle pufoase de casă, pregătite de Majda
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ingrediente
- 240 ml lapte călduț
- 70 ml apă
- 10 g drojdie activă uscată
- 600 g făină albă
- 1 linguriță mică zahăr tos
- 1 linguriță sare
- 2 ouă mari, la temperatura camerei
- 130 g unt nesărat, moale dar nu topit
- 1 ou pentru uns
- Semințe susan, opțional
Mod de preparare
- "Se pune făină într-un bol (faceți o gaură în făină să puneți drojdia) și jumătate din lapte cu zahăr.
- Amestecați cu puțină făină de pe margine și lăsați 10 minute să se activeze drojdia. După care puneți sare, laptele și untul și amestecați totul cu o lingură.
- Lăsați la dospit 30 de minute, după care amestecați cu o lingură de lemn și mai lăsați 20 de minute. Repetați asta de 3 ori.
- Formați chiflele și lăsați-le în tavă 40 de minute să crească. Le ungeți cu ou și presărați susan. Va arăta ca un aluat ușor lipicios, dar vor ieși niște chifle pufoase.
- Dați la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute.
- Atenție! NU toate tipurile de făină absorb la fel lichidele. O făină de calitate inferioară absoarbe mai puțină apă.