Află din rândurile de mai jos cum să prepari cea mai gustoasă dulceață de gutui fără zahăr!
Dulceața de gutui este una dintre cele mai consumate și iubite delicatese de toamnă. Aceasta este un desert tradițional ce reușește să îmbine perfect aroma gutuilor cu un gust ușor acidulat. De-a lungul timpului, oamenii au început să caute alternative mai sănătoase la zahărul rafinat, astfel că există numeroase rețete de dulceață fără zahăr. Află din rândurile următoare cum poți face o dulceață de gutui fără zahăr care să fie la fel de aromată!
Care este secretul pentru cea mai bună dulceață de gutui fără zahăr
Citește și: Reţetă de dulceaţă de afine fără zahăr. Ce să adaugi pentru a ieşi delicioasă
Atunci când gospodinele prepară dulceața de gutui, unele dintre ele preferă să renunțe la zahărul în cantități mari și să caute alte variante mult mai sănătoase. Zahărul din dulceața de gutui poate fi ușor de înlocuit cu mierea sau siropul de agave deoarece adaugă un plus de dulceață naturală, dar și o aromă aparte.
Gospodinele care vor un îndulcitor cu puține calorii pot apela le stevie, fiind excelentă pentru cele care își monitorizează aportul de zahăr. O altă variantă aromată este sucul de mere neîndulcit care oferă un gust subtil și adaugă consistență dulceții de gutui.
Gutuile trebuie să fie bine coapte, cu o coajă aurie și catifelată, fără pete sau semne de lovituri.
Aroma lor naturală intensă ajută la gustul final al dulceții. Alege fructe care sunt ușor ferme la atingere, dar nu foarte tari, pentru că asta înseamnă că s-au copt complet.Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Cât se lasă la fiert dulceața de gutui fără zahăr
Gutuile, fiind fructe dure, necesită un timp de fierbere mai îndelungat decât alte fructe. De obicei, dulceața de gutui se fierbe între 45 de minute și o oră. Dacă gutuile sunt foarte coapte și moi, timpul de fierbere poate fi redus la aproximativ 40 de minute.
Ca să vă dați seama mult mai ușor că dulceața este gata trebuie să fiți atente atunci când gutuile devin translucide și siropul din oală începe să se îngroașe.
De asemenea, este important să lași dulceața să fiarbă la foc mic, pentru a evita arderea și pentru a permite gutuilor să-și elibereze treptat aromele.
Ce mai poți adăuga în dulceața de gutui pentru un gust aparte
Citește și: Știrea momentului în România! E GRATIS!- stirilekanald.ro
Scorțișoara este unul dintre condimentele care se potrivesc perfect cu gutuile. Adaugă o bucată de baton de scorțișoară sau o linguriță de scorțișoară măcinată în timpul fierberii. De asemenea, o altă variantă este păstaia sau esența de vanilie pentru că oferă o aromă subtilă și sofisticată, iar o jumătate de păstaie de vanilie adăugată în timpul fierberii este suficientă pentru a obține rezultatul delicios mult dorit.
Femeile care vor un gust mai inedit în dulceață pot folosi ghimbir.
Trebuie adăugate câteva felii subțiri de ghimbir proaspăt sau o linguriță de ghimbir măcinat. Ghimbirul aduce o notă ușor picantă și revigorantă, perfectă pentru o dulceață de gutui consumată în serile răcoroase de toamnă.Coaja rasă de portocală adaugă o notă citrică care echilibrează perfect dulceața gutuilor. Însă, trebuie să te asiguri că folosești doar coaja de la portocale bio, netratate cu substanțe chimice.
Pentru o textură mai interesantă, poți adăuga nuci sau migdale tocate în dulceață. Nucile pot fi adăugate în ultimele 10 minute de fierbere, astfel încât să se înmoaie ușor, dar să își păstreze totuși textura.