Chef Sorin Bontea ne ajută să pregătim o rețetă de post, supă de linte, dat fiind faptul că ne aflăm în Postul Crăciunului.
Chef Sorin Bontea este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți bucătari, de la noi din țară. Acesta și-a obișnuit urmăritorii din mediul online, ca deseori să îi surprindă cu diverse rețete postate chiar pe paginile sale de Facebook sau Instagram. În cursul zilei de ieri, acesta a postat un filmuleț pe contul său de Facebook, acolo unde a explicat pas cu pas, cum putem pregăti o rețetă de post, de această dată, și anume: supă de linte.
Supă de linte, pregătită de chef Sorin Bontea
Citește și: Ce studii are, de fapt, Sorin Bontea? „Cărai marfă, eu am cărat, am descărcat tiruri de marfă.”
Ingrediente
- Tortilla
- Ulei de măsline
- Condimente: boia dulce, oregano, sare, piper, coriandru, chimen, curcuma, chili, ghimbir
- 2 cepe
- Usturoi
- Jumătate de kilogram de linte roșie sau alt sortiment
- Apă fierbinte
- Coriandru proaspăt
- 2 frunze de mentă
Mod de preparare
Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro
- “Pentru început, am să fac niște crutoane. Am aici niște tortilla, am să pun ulei de măsline… am pus prima dată ulei, pentru că vreau să se lipească și condimentele. Și acum, boia dulce, o să pun un pic de oregano și am să pun, bineînțeles, sare și piper. Amestecăm bine, arată foarte bine! Le aranjăm frumos (n.r. pe o tavă cu hârtie de copt). Le bag la cuptor, 180 de grade Celsius, până devin galben-aurii, să fie crocante.
- Acum ne ocupăm de supă.(...) Primul lucru pe care îl facem, vom căli ceapa, am aici cam 2 cepe așa potrivite (n.r. tocate în bucăți potrivite), micuțe, nu foarte mari. Călim ceapa până devine galben-aurie, după care punem usturoiul (n.r. tocat mărunt), după care punem toate condimentele, le călim bine. Foarte important, să călim foarte bine condimentele, ca să-și elibereze tot parfumul ăla și toată savoarea.
- Adaug și usturoiul, nu l-am pus odată cu ceapa, pentru că usturoiul se călește mult mai repede decât ceapa. (…) Coriandru, nu foarte mult, că este destul de puternic, una de chimen (n.r. linguriță), le călim încet să nu se ardă. Un pic de ghimbir, tot cam așa, jumătate de linguriță, curcuma, tot așa, o linguriță, punem un pic de chili (…) și pun și niște boia dulce, tot așa, o linguriță și le las un pic să se călească.
- Întotdeauna adaug un strop de apă, le las să fiarbă puțin, să scadă. (…) Am călit condimentele foarte bine, acum adăugăm lintea. Am aici jumătate de kilogram de linte, eu folosesc linte roșie, dar mai există N feluri de linte, acum folosiți de care vă place. Când începe să dispară apa și să se lipească, mai adaug apă fierbinte. (…)
- Supa este aproape gata, fierbe destul de repede, 15 minute. Am să vreau să pun și puțin piper. Trebuie să fie mai groasă supa, asta e consistența ei. Trebuie să mai fiarbă supa, 2-3 minute, dacă mai este nevoie mai pun un strop de apă. Opresc focul, coriandru proaspăt și 2 frunze de mentă. Supa este gata, punem în farfurie (…) se pune un pic de ulei de măsline!”, a explicat chef Sorin Bontea, în filmulețul postat pe pagina sa de Facebook.