Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament


Aflați din rândurile următoare ce se întâmplă cu pensiile speciale și care este planul de desfințare.


In articol:

Subiectul pensiilor speciale este adesea dezbătut în Parlament de către reprezentanții USR și cei ai partidelor aflate la putere.

USR a depus în nenumărate rânduri, cereri conform cărora să se adopte proiectele de lege, prin care vor fi desființate pensiile speciale.

Mai mult decât atât, USR a subliniat faptul că PSD, PNL și UDMR „continuă să dea pensii speciale și își măresc singuri salariile cu 25%”, în contextul în care termenul prevăzut în PNRR pentru măsura de eliminare a pensiilor speciale este 31 decembrie 2022.

Nicolae Ciucă, solicitat să prezinte planul pentru tăierea pensiilor speciale

Citește si: Care este noua perioadă care se adaugă la vechimea în muncă. Ce trebuie să știe românii despre noua ordonanță  

Nicolae Ciucă pensii

Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a transmis în cadrul unui comunicat că formațiunea sa îi solicită premierului Nicolae Ciucă să prezinte public planul pentru tăierea pensiilor speciale „ Îi cer premierului Nicolae Ciucă să prezinte planul de tăiere al pensiilor speciale. Să ne spună dacă susține poziția colegului său de Guvern, Marcel Boloș, care spune că România nu trebuie să taie pensiile speciale, pentru că «nu este o țară sălbatică».

USR a introdus în PNRR eliminarea pensiilor speciale. PSD, PNL și UDMR vor să le mențină, cu orice risc, refuzând constant să voteze proiectul USR de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Continuă să-i trateze cu dispreț pe români. Continuă să dea pensii speciale și își măresc singuri salariile cu 25%. Vine însă nota de plata ”, a transmis Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, printr-un comunicat.

De asemenea, acesta spune că în circuitul parlamentar sunt mai multe proiecte depuse de USR în scopul desființării unor categorii de pensii speciale, proiecte pe care coaliția PSD-PNL-UDMR „le ține la sertar și refuză să le pună în discuție”.

Vorbim despre proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților și  proiectul pentru eliminarea pensiilor speciale ale primarilor, ambele fiind respinse.

România, țara pensiilor speciale

Citește si: Cât costă să cumperi ani de vechime în muncă, pentru o pensie mai mare

Pensii speciale

Subiectul pensiilor speciale este adesea dezbătut în zona politică, mai ales că bugetul de stat alocă o sumă foarte mare pentru pensiilor speciale. 

Conform datelor centralizate de Casa Națională de Pensii Publice, vorbim despre aproape 200.000 de beneficiare de pensii speciale, la finalul fiecărui an. Tot conform acelor date, aproape jumătate dintre beneficiarii pensiilor speciale sunt magistrați. Acestor pensii de serviciu li se adaugă și cele ale militarilor, polițiștilor, angajaților din serviciile secrete, care sunt plătiți din fondurile caselor de pensii ale ministerelor apărării și de interne, motiv pentru care numărul acestora nu este cuprins în centralizarea Casei Naţionale de Pensii Publice.  

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Noi zile libere pentru angajații din România. Ce modificări vor fi în Codul Muncii

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

O nouă tranșă de bani, în luna septembrie. Cine sunt românii care vor beneficia de aceste sume

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri