Noi zile libere pentru angajații din România. Ce modificări vor fi în Codul Muncii


PNL și PSD au propus două proiecte, prin care românii vor beneficia de noi zile libere. În cazul în care proiectele legislative vor intra în vigoare, angajații vor avea parte de un număr mai mare de zile, în care nu vor merge la serviciu. Politicienii au sugerat ca două sărbători creștine să se numere printre cele în care se oferă liber.


In articol:

Fiecare partid a venit cu o propunere diferită în ceea ce privește zilele libere, iar în prezent se așteaptă să fie aprobate.

Ce zile urmează să fie libere

noi zile libere

PSD și PNL vor noi zile libere pentru români

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Cineva acolo sus te iubește … cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!” Mesaje de Sfânta Maria Mică 2022

Partidul Național Liberal (PNL) a propus un nou proiect de lege, prin care Boboteaza să devină zi de sărbătoare legală, nelucrătoare. În continuarea acestei zile, Partidul Social Democrat (PSD)  a sugerat ca Soborul lui Ioan Botezătorul, să devină tot zi liberă pentru români.

În acest mod, românii s-ar bucura de noi zile libere, mai exact pe 6 și 7 ianuarie. Conform liberalilor, românii au nevoie ca această sărbătoare să devină zi liberă, deoarece reprezintă un mare eveniment pentru creștini.

„România este o țară profund creștină, iar această identitate este oferită printr-un act cât se poate de grăitor și veridic: botezul pe care fiecare în parte l-am primit. De-a lungul secolelor, credința și botezul creștin au reprezentat o garanție a păstrării identității românești în toate teritoriile României, aflate atunci sub dominația politică a puterilor străine”, a fost menționat în motivele proiectului de lege al liberalilor.

În urmă cu ceva timp, deputatul Andrei Gheorghe a depus acest proiect în Parlament, însă a fost respins de către Senat. Ulterior, a fost trimis la Camera Deputaților, iar Comisia de muncă din cadrul  Camerei Deputaților, a elaborat un raport favorabil proiectului și urmează să ofere raportul  final.

Ce motive au expus cei de la PSD, pentru ca ziua de 7 ianuarie să fie liberă

boboteaza zi libera

Ce zi a fost propusă să devină liberă

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cu ce se confruntă logodnicul Adrianei Bahmuțeanu. George Restivan s-a întors de urgență în SUA

Președintele partidului PSD, Marcel Ciolacu, a fost cel care a elaborat proiectul social-democraților. Proiectul este susținut de alți 60 de parlamentari ai partidului. Proiectul de lege care prevede ca ziua de 7 ianuarie să fie zi liberă a fost depus în dezbatere publică, pe site-ul oficial al Senatului. Printre motivele pentru care PSD sugerează ca această zi să fie liberă, este și pentru că unii creștini sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie.

„Pentru creştinii ortodocşi care utilizează calendarul neîndreptat (zis de stil vechi), ziua de 7 ianuarie este importantă pentru că, la această dată, este prăznuită Naşterea Domnului. Din acest motiv, mai multe ţări din Europa, precum Belarus, Grecia, Georgia, Moldova, Rusia, Ucraina, Cipru, au reglementat data de 7 ianuarie ca sărbătoare legală în care nu se lucrează”, au explicat cei de la PSD.

Citeste si: Cum se prepară cafeaua la ibric, pentru a nu ieși amară


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se coc ardeii copți, fără să fie fum în casă. Trucuri de la marii bucătari

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Arhitecta Laura Boghiu este însărcinată pentru prima dată

„Cineva acolo sus te iubește … cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!” Mesaje de Sfânta Maria Mică 2022

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a venit soția lui Alexandru Arșinel la căpătâiul marelui actor
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri