Se majorează pensiile. Ce a anunțat Ministrul Muncii


Recent, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit noi informații legate de pensiile românilor, dar și de pachetul de măsuri sociale și economice, pregătite de PSD. Ministrul a declarat că este nevoie de o schimbare la nivelul punctelor de pensie, dar și digitalizarea sistemului.


In articol:

Cu toate acestea, sugestiile generate de PSD au nevoie de aprobare din partea coaliției.

Ce le promite Ministrul Muncii, românilor

pensii 2022

Ce se întâmplă cu pensiile

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Statul oferă 500 de lei pentru elevi. Aceștia își vor putea achiziționa rechizite și haine

Legea 127/2019 spune că punctul de pensie al românilor trebuia să fie majorat cu 40 de procente. Actul normativ a fost atacat la CCR, deoarece nu erau prezentate surse clare ale finanțării. Cu toate acestea, legea este constituțională.

Marius Budăi a declarat că procentul va fi cel mai vizibil pentru pensia minimă, chiar dacă mai este de lucrat pentru această situație.

„Am spus…da, la pensia minimă s-a întâmplat acest lucru. Mai avem de lucrat la valoarea punctul de pensie. Amintesc că la 1 ianuarie am majorat punctul de pensie cu 10% și pensia minimă cu 25%. Am spus atunci când am format coaliția, când am acceptat să intrăm la guvernare într-un moment nu foarte ușor pentru România, că ne luăm 120 de zile să anunțăm un calendar de implementat”, a explicat Ministrul Muncii.

se mareste pensia minima

Ce se întâmplă cu pensia minimă

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: ,,Nu vreau să vorbesc despre acest lucru”. De ce evită Ioana Popescu să spună cine este tatăl copilului. Ce a declarat vedeta

De asemenea, Marius Budăi a mărturisit că în prezent, se lucrează la un pachet social și economic, promițându-le cetățenilor că, în scurt timp,vor beneficia de mărirea pensiilor și de alte măsuri.

„A anunțat președintele partidului că va urma o nouă creștere a pensiilor. Pachetele sunt pe final, va fi o ultimă discuție în coaliție și cred că în termen scurt vor fi anunțate și măsurile”, a spus Marius Budăi.

„Am încercat un pic în acest an dificil” Ce declarații a făcut Marius Budăi

pensie romania

Ce a declarat Marius Budăi

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: „Îți vine să te dai cu capul de pereți” Pavel Bartoș, declarații despre căsnicia sa cu Anca Bartoș

Politicianul a fost întrebat când se va ajunge la pragul de 40% pentru creșterea pensiilor, însă Ministrul Muncii a afirmat că decizia trebuie stabilită la nivelul coaliției. Marius Budăi a declarat că PSD a venit cu multe măsuri, însă nu le va folosi drept scuză sau laudă.

„Haideți să fie luată decizia în coaliție și vom comunica. Noi am încercat un pic în acest an dificil, dar nu ne scuzăm cu asta și nici nu ne lăudăm cu măsurile pe care le-am implementat, am preferat să fim proactivi.”, a spus Marius Budăi.

Mai mult, Ministrul Muncii susține că întreg sistemul de pensii este depășit și are nevoie de digitalizare, pentru o mai bună funcționare. Marius Budăi a subliniat ideea că este necesar ca România să aibă o nouă structură informatică, pentru sistemul pensiilor.

marius budai pensii

Ce anunț a făcut Marius Budăi

[Sursa foto: Shutterstock]

„În toate casele teritoriale de pensii se întâmplă același lucru. Avem personal angajat, plătit din PNRR, avem tot ce înseamnă infrastructură, de la birouri, scaune, calculatoare, luate din PNRR, deja montate, se lucrează. Trebuie să apărăm puterea de cumpărare, din păcate nu putem să o creștem.  Din cele 4,8 milioane de dosare, 3 milioane deja sunt preluate. Targetul nostru e 31 decembrie. Sperăm să ne încadrăm, așa încât să fim pregătiți ca, odată cu reforma asumată prin PNRR, să putem efectiv să implementăm și legea”, a declarat Ministrul Muncii.

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Cred că o să vă placă!” Reţetă de gogoşi tăiate cu cana, făcute de bunica Gherghina de pe TikTok

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Cum a slăbit Carmen Brumă în adolescență. La ce metodă a recurs vedeta

,,Eu nu cred în psihologi, ăia te spală pe creier”. Vica Blochina, despre perioada de depresie. Cum a scăpat vedeta aceste stări

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri