Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient
Câți bani primește un medic de familie pentru fiecare pacient

Orice persoană cu domiciliul în România este înscrisă la un medic de familie. Medicii care au cât mai multe persoane înscrise, primesc mai mulți bani de la CAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate)

Doctorii primesc bani în funcție de numărul de persoane pe care le au înscrise în evidență.

Cât încasează lunar un medic de familie

salariu medic de familie

Citeste si: Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

Orice medic de familie are înscriși un anumit număr de pacienți. Performanța unui medic îi aduce venituri mai mari.

Astfel, medicii cu mai mulți pacienți sunt, evident, mai solicitați. Cu cât numărul de pacienți este mai mare, cu atât medicul va primi mai mulți bani.

 Tuturor persoanelor aflate în evidențele medicilor de familie le corespunde un anumit punctaj. Valoarea garantată a punctului ”per capita” este de 8.95 lei.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Există si pacienți care au un punctaj mai mare, respectiv copiii cu vârste cuprinse între 0-3 ani și persoanele de peste 60 de ani. Aceste categorii de vârstă sunt considerate mai dificil de îngrijit. Persoanele cu vârste cuprinse între 4 şi 59 de ani primesc 7,2 puncte. Punctele se înmulțesc cu 8,95 lei, cât reprezintă valoarea unui punct în primul trimestru al anului 2022.

Medicii de familie primesc bani și dacă nu fac consultații

Citeste si: Vești cumplite pentru unii pensionari. Pensia se va înjumătăți

Aceștia încasează sume de bani și doar pentru numărul de pacienți înscriși, chiar dacă aceste persoane nu vin la un consult. Spre exemplu, un medic care are în anul 2022, 1.000 de pacienți înscriși şi toți sunt cu vârsta între 4 şi 59 de ani, va primi pentru aceștia 8.950

de lei pe lună fără să facă nici o consultație. Restul de bani pe care îi primesc doctorii sunt în funcție de serviciile prestate.

Dacă un medic va supraveghea, de două ori pe lună, un sugar, din luna a 7-a până în luna a 9-a inclusiv, vor fi prevăzute două consultații pentru fiecare lună, care se calculează la 5,5 puncte x 3,55 de lei, adică 19,52 de lei.

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

„Referitor la plata unui medic de familie pentru un pacient din listă fără să facă nicio consultație facem următoarele precizări: Modalitățile de plată în asistența medicală primară sunt: plata ‘per capita’ prin tarif pe persoană asigurată, conform listei

proprii de persoane înscrise asigurate, și plata prin tarif pe serviciu medical exprimat în punctaj pentru unele servicii medicale prevăzute de Ordinul MS/CNAS nr.397/836/2018. Suma cuvenită prin plată ‘per capita’ se calculează prin înmulțirea numărului de puncte rezultat în raport cu numărul și structura pe grupe de vârstă a persoanelor asigurate înscrise în lista medicului de familie”, a explicat președintele-director general al Casei de Asigurări de Sănătate Olt, Valentin Florin Ciocan.

La ce record de pacienți a ajuns un medic din Olt

Un medic de familie din județul Olt a stabilit un record surprinzător. Conform reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, doctoral are în evidență 3.519 de pacienți. Legea asistenței primare prevede numai un număr minim de pacienți pentru fiecare medic, dar nu și unul maxim. Un medic trebuie să aibă minimum 800 de pacienți în mediul urban și 450 în mediul rural.

Citeste si: Statul oferă vouchere de până la 500 de lei de persoană. Cine sunt românii care vor beneficia de bani

 


Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Vești cumplite pentru unii pensionari. Pensia se va înjumătăți

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies