Vești proaste pentru români. Ce o să se întâmple cu uleiul în această toamnă

pret ulei

Prețul uleiului se va mări.

Deși producția de floarea soarelui este una record, vin vești proaste pentru milioane de români. Scumpirile din ultimul timp au afectat semnificativ buzunarele românilor și nu par să se oprească.

De la începutul lunii septembrie, românii se vor confrunta cu un nou val de scumpiri al alimentelor.

Prețuri noi la raft, din toamnă

pret ulei
Prețul uleiului se va mări.[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Milioane de români au primit bani de la stat! Despre ce sumă este vorba și ce reprezintă

Deși anul acesta producția de floarea soarelui este foarte bună, prețul uleiului nu va scădea, ci din contră.

Specialiștii avertizează că din luna septembrie vom avea parte de prețuri și mai ridicate, pentru uleiul de gătit.

România nu prelucrează îndeajuns pentru cât produce

sumpiri alimente 2022

Citeste si: Vești cumplite pentru unii pensionari. Pensia se va înjumătăți

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Țara noastră produce cantități impresionante de floarea soarelui, dar prelucrează foarte puțin. Astfel, majoritatea semințelor ajung să fie exportate.

„România nu are potențial, pentru că, dacă ea produce floarea-soarelui în cantitate enormă și suntem pe primul loc în Europa, nu înseamnă că noi mâncăm semințe de floarea-soarelui. Noi trebuie să prelucrăm. Or, nu prelucrăm”, a declarat analistul economic, Mircea Coşea.

Războiul din Ucraina a provocat pierderi masive și a generat mare parte din scumpirile resimțite de români.

Cu toate că România se află pe primul loc în Europa la producția de floarea soarelui, țara noastră nu a știut să gestioneze golul provocat de război, în această industrie.

Uleiul de floarea soarelui poate ajunge un produs „de lux”

Fermierii susțin că românii vor plăti mai mult pentru ulei, deoarece costurile de producție au ajuns la prețuri enorme față de anii trecuți. Deoarece prețul motorinei s-a dublat, produsele de protecție a plantelor au o creștere de cel puțin 200%, iar îngrășămintele s-au scumpit cu 500%.

Dacă anul trecut o tonă de semințe de floarea soarelui costa 330-340 de dolari, anul acesta fermierii vor plăti pentru aceeași cantitate, 700 de dolari. De aceea, uleiul de floarea soarelui va fi foarte scump.

Ce alimente se vor mai scumpi din cauza secetei

seceta 2022

Citeste si: Angajatii vor beneficia de bani în plus. Cum vor putea folosi tichetele de activități casnice

Din cauza secetei pe care agricultorii au resimțit-o în această vară, nu doar uleiul va avea un preț mai ridicat. Un nou val de scumpiri va afecta românii, deoarece multe recolte au fost distruse. Porumbul și floarea-soarelui sunt cele mai afectate.

Conform specialiștilor din economie, un litru de ulei ar putea fi cu 5 lei mai mult decât în prezent. Din toamnă, laptele, carnea și legumele sunt unele din produsele pentru care românii vor scoate mai mulți bani din portofel.

 

 


Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Prețurile pentru hotelurile din Grecia au explodat. Camerele sunt mai scumpe cu 110% față de 2019

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Vouchere de până la 5000 de lei pentru milioane de români! Cine va beneficia de acest ajutor de la stat pentru compensarea scumpirilor

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

"Au murit într-o secundă!" Au apărut imaginile de pe camerele de supraveghere cu accidentul în care au pierit Mihaela și Paul


Cookies