Angajatii vor beneficia de bani în plus. Cum vor putea folosi tichetele de activități casnice

tichete de activitati casnice
Tichete de activitați casnice

Angajatorii le vor oferi angajațiilor noi beneficii. Este vorba despre tichete de activități casnice. Legea va intra în vigoare la începutul anului 2024.

Aceste vouchere se adaugă celor deja prevăzute în legislație, precum tichetele de masă. Salariații vor putea primi acest beneficiu, indiferent dacă lucrează în domeniul privat sau de stat.

Angajatii români vor primi noi vouchere

Noutatea extrasalarială este prevăzută în Legea prestatorului casnic, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2024. Procedura pe care va trebui să o urmeze angajatorii se găsește în normele de aplicare ale acesteia, potrivit avocatnet.ro.

Salariații vor folosi tichetele pentru a plati munca pe care altcineva o prestează pentru ei

tichete casnice
Tichete casnice[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Vestea momentului pentru români! Statul oferă 950 de lei de persoană în fiecare lună

Angajatorul va primi un număr de 50 de tichete, pe care le va putea oferi oricărui angajat, sub formă de bonus sau primă.

După ce salariatul intră în posesia lor, în decurs de 12 luni va trebui să le folosească pentru a plăti munca necalificată pe care cineva o prestează pentru el.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce activități se încadrează în tichetele casnice

beneficii extrasalariale
Beneficii extrasalariale[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Veste bună pentru români. Decizia luată de Guvern, în legătură cu banii șoferilor

 Salariatul va putea să folosească acest beneficiu pentru a plăti diverse activități care i-au fost prestate, precum: gătit, activități de curățenie sau igienizare a locuinței sau grădinii, servicii de croitorie sau de îngrijire corporală, fie ca este vorba de hrănirea sau supravegherea copilului sau unei alte persoane avute în grijă.

Mai mult, conform Legii 111/2022, prin utilizarea acestor tichete salariatul devine beneficiar casnic. Persoana care prestează activități de muncă necalificată în beneficiul lui și care urmează să fie plătit cu aceste tichete de activități casnice, va fi numită prestator casnic.

 Potrivit aceleiași legi, angajatorii care vor putea oferi aceste beneficii extrasalariale sunt aceeași care sunt prevăzuți și în Legea 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare: instituțiile publice centrale și locale, operatorii economici deținuți integral sau majoritar de stat, regiile autonome, societățile și companiile naționale, indiferent de forma de organizare și de proprietate, instituțiile financiare și de credit, organizațiile cooperatiste, societățile agricole și alte forme de asociere agricolă cu personalitate juridică și organizațiile non-profit și orice altă entitate care are statutul legal de persoană juridică constituită potrivit legislației române.

Citeste si: Alocațiile pentru copii vor fi majorate la 950 de lei. Măsura a fost publicată în Monitorul Oficial

 Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Noua adeverință la dosarul de pensionare! Greșeala făcută de milioane de români întârzie poștașul și cu doi ani

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Cine este atacatorul lui Donald Trump. Fostul președinte american a fost atins de un glonţ la urechea dreaptă

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Diana Maria Cazacu, fata de 19 ani atacată de urs, a fost îngropată azi: Aceasta a fost înmormântată în rochie de mireasă, în aceeași criptă cu bunicul ei

Momentul când atacatorul lui Trump e ÎMPUȘCAT în cap de un lunetist


Cookies