Școlile s-ar putea redeschide pe 8 februarie! Ce a declarat Sorin Cîmpeanu


Elevii s-ar putea întoarce mai repede la școală, în zonele în care există mai puține cazuri de COVID-19.


In articol:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a discutat joi cu reprezentanții părinților și au căzut de acord că elevii se pot întoarce în bănci după data de 8 februarie, dacă situația epidemiologică se îmbunătățește. Oricum, pentru a recupera materia, elevii și cadrele didactice ar putea face ore inclusiv sâmbăta

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor din 8 februarie

Sorin Cîmpeanu a declarat că o situație clară în privința redeschiderii școlilor, se va menționa după data de 15 ianuarie dacă numărul îmbolnăvirilor nu va crește și dacă profesorii se vor vaccina în număr cât mai mare.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

 „Având în vedere că am început semestrul 1 online, el va fi încheiat în sistem online, data de 8 februarie este o dată pe care ne-o dorim cu toţii pentru începere semestrului al doilea în format fizic. Nu excludem scenariul în care vom prioritiza zonele cu rata de infectare mai scăzută. Nu excludem scenariul prin care vom prioritiza grădiniţa şi învăţământul primar, sau elevii de clasa a 8-a şi a 12-a, care vor susține examenele ″⁣, a declarat Sorin Cîmpeanu.

sorin cîmpeanu anunt redeschidere scoli
Sorin Cîmpeanu a făcut declarații cu privire la redeschiderea școlilor după data de 8 februarie[Sursa foto: PixaBay]

Federațiile de părinți militează pentru deschiderea școlilor cât mai curând posibil. „A rămas că pe data de 15 ianuarie vom avem deja un prim set de răspunsuri de la DSP, care face referire la rata incidenței. Dacă decurge totul bine, nu excludem posibilitatea deschiderii înainte de 8 februarie. Am prioritizat mai mult anii terminali. Pentru ceilalţi ani de studiu, în funcţie de rata incidentei, decizia să fie la nivelul inspectoratelor şi inclusiv la nivelul familiilor.

Repet, nu oblig niciun părinte să meargă la şcoală copilul, chiar dacă e scenariu verde, dacă el vrea să rămână în online", a declarat unul din părinți.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: "Cu toții ne dorim..."

″Anul trecut, în aceeaşi perioadă, era un număr de 15.000 de elevi care au avut medii neinchiete. Sunt cauze pe care deja le cunoaştem. Ceea ce va fi peste 15.000, cu siguranţă, e din cauza pandemiei şi dificultăţile din educaţia online. Vom vedea dacă peste măsurile de flexibilizare, în procesul de evaluare, e nevoie şi de alte măsuri. Orice acţiune remediala se va închide în ultimă instanţă pe devotamenul şi profesionalismul profesorului", a precizat Sorin Cîmpeanu.

redeschidere scoli
Sorin Cîmpeanu vorbește despre redeschiderea școlilor din România[Sursa foto: PixaBay]

Elevii și părinții doresc ca examenele naționale să se susțină ca și până acum, cu prezență fizică.

"Mai mult decât atât, e important să vorbim şi despre simulările naţionale atât pentru clasa a 8-a cât şi pentru clasa a 12-a, pentru că ele, pe lângă faptul că evaluează cunoștințele, aclimatizează elevii cu atmosfera de examen, cu subiectele de la examen şi e important să nu pierdem această componentă", a mai spus unul dintre părinți.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Când se redeschid școlile în România?! Ministrul Educației a făcut anunțul: "Acesta trebuie să fie..."

Nu mai arată deloc așa! Fiica lui Adrian Păunescu este de nerecunoscut

Sorin Cîmpeanu, despre schimbările privind examenele naționale: „Nu poţi anunţa..."

Bulgaria a redeschis şcolile, după reducerea numărului de cazuri! Se apropie sfârşitul pandemiei?

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

CITEȘTE: Cât timp se fierbe BROCCOLI. Beneficiile consumului de broccoli

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri