Bulgaria a redeschis şcolile, după reducerea numărului de cazuri! Se apropie sfârşitul pandemiei?


După o bună perioadă în care Bulgaria a adoptat o serie de măsuri drastice pentru combaterea noului Coronavirus, a venit timpul pentru o relaxare temporară, determinată de reducerea numărului de cazuri.


In articol:

În țara vecină, a fost aprobată redeschiderea şcolilor primare, a grădiniţelor şi after-school-urilor.

„Cei mai mulţi părinţi au fost de părere că elevii din clasele I-IV ar trebui să participe la lecţii în şcoli”, a declarat luni ministrul educaţiei, Krasimir Valcev, în timpul unei vizite la o şcoală primară din capitala Sofia.„Şcoala este cel mai bun mediu”, a subliniat acesta, conform agerpres.ro.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."


În funcţie de evoluţia pandemiei, este posibil ca restul elevilor, până la clasa a XII-a, să revină la şcoală începând cu data de 18 ianuarie.

Unii părinţi consideră periculoasă redeschiderea şcolilor

Deschiderea școlilor
Deschiderea școlilor în Bulgaria[Sursa foto: PixaBay]

Există în continuare voci, în special din rândul părinţilor, care se opun deciziei redeschiderii şcolilor, din cauza riscului ridicat de infectare invocat de specialişti, cu toate că numărul de cazuri
este în scădere.

În Bulgaria, numărul infectaţilor cu noul Coronavirus a scăzut de la 79.544 de cazuri înregistrate acum o săptămână, la 72.962, în prezent.

România anulează carantinarea cetăţenilor bulgari veniţi în teritoriuEvoluţia pozitivă înregistrată a determinat România să anuleze carantinarea cetăţenilor bulgari care pătrund pe teritoriul ţării şi obligativitatea prezentării unui test negativ PCR.

Citeste si: Decizie de ultimă oră! Germania ar putea întârzia cea de-a doua doză a vaccinului anti-Covid!

Doar 171 de noi cazuri au fost detectate luni, în Bulgaria, într-un interval de 24 de ore, însă numărul deceselor a crescut cu 34, bilanţul total fiind de 7678.

Bulgaria, locul 3 în UE pentru mortalitatea cauzată de COVID-19


Bulgaria ocupă locul trei printre statele UE în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de virusul SARS-COV-2, după ce anterior a ocupat prima poziţie.

Campania de vaccinare a început pe 27 decembrie pe teritoriul bulgar, 25.000 de doze fiind livrate la Sofia pe cale aeriană, iar la jumătatea lunii ianuarie vor fi livrate alte 25.000 de doze de vaccin.


Abonează-te pe

Citește și:

Sorin Cîmpeanu, despre redeschiderea școlilor: „Orice scenariu este..."

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

NU se majorează pensiile de la începutul lui 2021. Când va veni momentul majorării

COVID-19 Ungaria: Se redeschid școlile!

De ce virusul Covid nu se extinde la toţi membrii unei familii, deşi locuiesc în aceeaşi casă? Explicaţia uluitoare a medicului Beatrice Mahler!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri