Sarbatoare mare astazi. Ce trebuie sa faca toti romanii


Maine se sarbatoreste un sfant despre care se spune ca alunga insectele.

Sfantul Trifon a trait in secolul al III-lea, in vremea imparatilor Gordian si Deciu, si a primit moarte muceniceasca in anul 250, prin taierea capului, rabdand mai inainte multe alte chinuri.

Sfantul Mucenic Trifon este praznuit in ziua de 1 februarie, fiind socotit de crestini drept ocrotitor al gradinilor, al livezilor si al pasarilor, ca unul care indeparteaza insectele daunatoare si pazeste locurile de seceta si grindina.

Ce facem de ziua Sfantului Trifon ?

In vechime, dar si astazi, pe alocuri, exista obiceiul de a sfinti apa (aghiasma) in prima zi a fiecarei luni. Astfel, apa sfintita in ziua de 1 februarie este numita "aghiasma Sfantului Trifon", fiind folosita cu precadere la stropirea naturii. Astfel, si astazi, de ziua sfantului, viticultorii, pomicultorii si gradinarii evlaviosi tin post si cheama preotul pentru a le stropi gradinile si livezile cu aghiazma, spre a fi pazite de insecte daunatoare si de calamitati naturale. Tot in aceasta zi, unii oameni gospodari aduc la biserica seminte si cereale, spre a fi binecuvantate de preot, pentru sadit si semanat.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>> 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri