Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei! Ce presupune noua Ordonanță pregătită de Guvern

Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei!

Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei!

Guvernul a pregătit o Ordonanță prin care angajatorii ar putea majora salariile cu 200 de lei, dar fără să plătească taxe și impozite la stat.

Ordonanța pregătită de Guvern presupune majorarea salariilor românilor cu 200 de lei fără ca angajatorii să plătească impozite și taxe suplimentare la stat pentru această sumă.

Citeste si: Vești bune! Mii de femei din România vor fi remunerate cu tichete de activități casnice

Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei!
Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei![Sursa foto: PixaBay]

Cresc salariile românilor. Ce spune Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a propus această majorare a salariului cu suma de 200 de lei încă de la începutul lunii aprilie.

Oficialul spune că aceste măsuri trebuie implementate cât mai repede posibil.

„Este o propunere din partea IMM-uri dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, atunci cele 200 de lei să nu fie impozitate cu CAS și CASS. Toate aceste discutii nu se fac intr-un glob, nici la Parlament, nici la coaliție, nici la Guvern. Ele au o discuție și cu partenerii sociali. (…) Oricum trebuie venit cât mai repede cu aceste măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Vești bune pentru femeile din România: salariul minim, majorat pentru mai multe domenii de activitate. Creste si valoarea tichetelor de masa

Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei!
Salariile româncelor ar putea crește cu 200 de lei![Sursa foto: PixaBay]

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a explicat mai apoi faptul că această propunere venită din partea PSD este „similară cu cerințele marilor sindicate”, dar și că „are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”.

„Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.

Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”, a scris Gabriela Firea pe o rețea de socializare.

De asemenea, fostul primar al Capitalei este de părere că salariul minim pe aconomie trebuie să crească, propunerea din partea PSD fiind mai aproape de nevoile reale ale românilor.

„Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie”, a mai spus Gabriela Firea.Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Tichete de masă 2022. Cine nu va mai primi tichete

ȘOCANT! Vedeta care a ajuns să mănânce din gunoaie. Sărăcia a TRANSFORMAT-O total. FOTO

Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta

O mamă își strigă suferința. Copilul ei cu sindromul Down, discriminat de educatoarele Grădiniței la serbare: "Am rămas cu un gust amar despre ce s-a întâmplat"

Ce salariu are o poliţistă din România? Câţi lei ajunge să câştige cu tot cu bonusuri

Roberta și Sebastian, scandal cumplit înainte de date! „Nu mai pot de nervi!” Concurentul nu s-a putut abține când a văzut ce a putut să facă iubita lui

Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare din țară


Cookies