Ce salariu are o stewardesă? Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor


Meseria de stewardesă este pe cât de frumoasă, pe atât de bine plătită. Ca să devii însoțitor de zbor, trebuie să urmezi câteva cursuri, dar cu siguranță salariul va fi pe măsură.


In articol:

Stewardesele sunt invidiate de multe femei, atât pentru că sunt considerate frumoase și elegante, dar și pentru că acestea pot călători în toată lumea, datorită meseriei. În plus, și salariul unei stewardese este destul de mare, dacă îl comparăm cu restul job-urilor din România. 

Cât câștigă pe lună o stewardesă?

Bineînțeles că salariul unei stewardese diferă și în funcție de compania aeriană la care este angajată, dar și de experiența pe care o are aceasta. Cu cât ești mai bine pregătită și cu cât ai mai mulți ani în această meserie, cu atât beneficiile salariale sunt mai mari. 

Noi v-am pregătit o listă cu salariile oferite de cele mai cunoscute companii aeriene:

Tarom

Dacă vreți să vă angajați la Tarom, trebuie să știți că salariul de bază va fi de 300 de euro. La acesta se vor adăuga sporurile de zi, de noapte și de risc. Fiecare oră de zbor se plătește cu puțin peste 2 euro. Dacă faceți o cursă externă, veți primi o diurnă de 56 de euro, iar pentru una internă, doar 8 euro. 

La finalul unei luni, puteți câștiga aproximativ 800 de euro, fără sporuri. Un alt aspect important este că trainingul nu este asigurat de Tarom. 

Emirates Airline

O stewardesă la Emirates are un salariu mult mai mare față de una angajată la Tarom. Din start, salariul de bază pornește de la 800 de euro. Fiecare oră de zbor este recompensată cu 11 euro. Dacă facem un calcul, în condițiile în care într-o lună o stewardesă poate zbura și 90 de ore, la salariu se adaugă încă 990 de euro. 

Emirates oferă training gratuit timp de 7 săptămâni. În această perioadă, o stewardesă va primi doar salariul de bază. 

Wizz Air

La fel ca și în cazul companiei Tarom, Wizz Air oferă un salariu de bază de 300 de euro. Orele de zbor nu se plătesc, dar veți primi 40 de euro pentru fiecare zi de zbor. În plus, la această companie, stewardesele primesc 10% din suma strânsă în urma produselor pe care le vând în timpul zborului. 

La finalul unei luni, o stewardesă la Wizz Air poate câștiga aproximativ 1.000 de euro. Atât timp cât durează trainingul, nu veți primi salariu, dar veți avea contractul semnat. 

Qatar Airways

Salariul unei stewardese pornește de la 700 de euro, dar acesta poate crește după primele 6 luni. 9 euro se oferă pentru fiecare oră de zbor, ceea ce înseamnă că dacă veți efectua cel puțin 70 de ore, veți primi în plus încă 560 de euro. 

Într-o lună, puteți ajunge și la 1.400 de euro, în funcție de numărul de ore pe care le zburați. Trainingul este gratuit, dar în această perioadă, veți primi doar salariul de bază. 

Etihad Airways

O stewardesă de la Etihad Airways va avea un salariu de bază de 700 de euro, la care se adaugă 8.5 euro pentru fiecare oră de zbor. În fiecare lună veți zbura cel puțin 70 de ore, deci veți primi în plus 600 de euro. Astfel, puteți câștiga pe lună cel puțin 1.300 de euro. 

Trainingul durează 6 săptămâni și veți fi plătită cu 500 de euro, dar vi se va da și o diurnă pentru mâncare. În primele 6 luni, salariul va fi tot de 500 de euro. 

Ryanair

La Ryanair, o stewardesă poate câștiga aproximativ 1.500 de euro pe lună. În plus, în primele 4 luni de la angajare, veți primi din partea companiei și un bonus de 1.200 de euro. După un an de muncă la Ryanair, puteți obține și un bonus de performanță, în valoare de 1.800 de euro. Prima de angajare va fi de 750 de euro, iar trainingul este gratuit. 

Ce trebuie să faci ca să devii stewardesă

Este de la sine înțeles că nu oricine poate deveni însoțitoare de zbor. Trebuie să luați în calcul faptul că veți fi mai tot timpul plecată de acasă și departe de cei dragi. În plus, veți petrece foarte multe ore în avion, ceea ce, la un moment dat, poate deveni incomod și chiar nesănătos. 

Dacă totuși vă doriți să practicați această meserie, trebuie să știți că nu este nimic complicat. Nu este nevoie să mergeți la o școală de aviație și nici nu veți plăti sume foarte mari pentru cursuri. De cele mai multe ori, trainingul este gratuit, astfel că veți avea nevoie doar de ambiție. 

În primul rând, trebuie să aveți cel puțin 18 ani. În cazul în care doriți să vă angajați la companii din Orient, aici vârsta minimă admisă este de 21 de ani. Chiar dacă nu este trecută nicăieri o anumită vârstă maximă de angajare, după 35 de ani, șansele scad drastic. 

Dacă până acum ați crezut că pentru a deveni stewardesă, trebuie să aveți înălțime de model, v-ați înșelat. Este suficient să aveți cel puțin 1.57, ca fată, și 175, ca bărbat. Totuși, există anumite companii care au reguli mai stricte. 

De exemplu, Etihad Airways și Qatar Airways respectă ”cerința celor 212 cm”. Trebuie să atingeți această înălțime desculță, dar puteți sta pe vârfuri și puteți ridica o mână.

Dacă doriți să deveniți însoțitoare de zbor, este obligatoriu să știți să înotați. Această abilitate vă va fi testată în timpul trainingului, deci nu aveți cum să păcăliți sistemul. În ceea ce privește tatuajele, acestea sunt, de regulă, acceptate, attât timp cât nu sunt vizibile. Totuși, sunt și excepții: Qatar Airways nu acceptă stewardese care au tatuaje. 

Limba engleză este un alt criteriu de angajare. Veți fi obligată să știți la perfecție această limbă, atât la nivel oral, cât și în scris, pentru că veți susține teste. Nu trebuie neapărat să aveți studii superioare, dar veți avea nevoie de Diploma de Bacalaureat. Bineînțeles că în cazul în care aveți și o licență în Comunicare sau Relații cu Clienții, aceasta vă va fi de mare ajutor și va conta în momentul în care vă veți angaja ca stewardesă. 

Un alt aspect important este și starea de sănătate. Veți fi supusă unor analize medicale, iar dacă o să vi se descopere vreo boală care s-ar putea agrava în timpul zborului, nu veți fi admisă. 


Abonează-te pe

Citește și:

Mădălina vrea să părăsească “Puterea Dragostei”! “Plec acasă! M-am săturat să fiu amenințată!”

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Moș Nicolae 2020: Ce cadouri alegem pentru copii și adulți?

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 6 - 12 decembrie 2020. Trei zodii, între ciocan și nicovală, sănătatea și cariera sunt în pericol

De ce să alegi intervenția de implant mamar la Swiss Clinics în această perioadă?

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic duminică, 6 decembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător încep o relaţie!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri