Ce salariu are o poliţistă din România? Câţi lei ajunge să câştige cu tot cu bonusuri


Salariul unei polițiste din România diferă, bineînțeles, în funcție de postul pe care îl ocupă, dar și de vechime și experiență. Pandemia de coronavirus a dus și la mărirea salariilor angajaților din MAI.


In articol:

Salariul polițiștilor din România a fost dintotdeauna un subiect intens discutat. Fie că vorbim despre agenții de la poliția locală, de la rutieră sau chiar de agenții MAI, cu toții beneficiază de anumite sporuri. Acestea sunt diferite și sunt legate de funcţie, grad sau treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, dar și de condițiile de desfășurare a activității. 

Cât câștigă o polițistă din România

Citeste si: CITEȘTE: Ce salariu are o stewardesă. Ce cursuri trebuie să faci ca să poţi deveni însoţitoare de zbor

Cel mai mare salariu din politie

Citeste si: Top 3 locuri de munca de weekend

Începând cu data de 1 ianuarie 2020, salariile tuturor polițiștilor au fost mărite. Astfel, aceștia au primit în plus, în fiecare lună, o sumă brută cuprinsă între 200 și 400 de lei. În acest moment, la MAI sunt peste 100.000 de angajați. Acestora li s-a adăugat un spor pentru faptul că lucrează în condiții grele. Banii au fost calculați ca fiind 25% din salariul minim brut la nivelul țării. 

Anul trecut, salariile polițiștilor porneau de la 1.255 de lei, pentru cei care nu aveau funcții de comandă, și puteau ajunge chiar și la 10.120 de lei, pentru ofițeri și persoanele cu funcții de comandă.

Concret, un polițist care de-abia a absolvit Școala de Poliţie “Vasile Lascar”, din Câmpina, va fi plătit cu suma de 3.000 de lei.

În plus, statul îi va oferi uniforma de lucru, dar și o parte din banii necesari pentru chirie sau pentru transport. 

Un polițist local, cu studii medii, în grad de asistent și gradație 0 poate ajunge să câștige puțin peste 3.500 de lei. Dacă ajunge la gradația 1, sare de 3.700 de lei, iar dacă ajunge la gradația 5 și este în grad principal poate primi peste 4.400 de lei. Dacă vorbim despre grad superior, și salariul depășește 5.000 de lei. 

În ceea ce-i privește pe polițiștii locali cu studii superioare, aceștia pot câștiga de la început peste 5.400 de lei și pot ajunge chiar și la mai mult de 8.000, dacă au gradația 5. 

Salariile polițiștilor, mărite în timpul pandemiei

ce salarii sunt in politie

Ordonanța de urgență inițiată de Ministerul Afacerilor Interne a fost aprobată pe data de 14 mai 2020, de către Guvernul României, și astfel peste 68.000 de polițiști au beneficiat de o mărire a salariului. Este vorba despre o recalculare a drepturilor salariale pentru angajații care aveau un salariu mai mic decât nivelul maxim pentru fiecare post. 

Datorită acestui act normativ, salariul unui polițist a crescut cu până la 400 de lei, brut. Creșterea a fost acordată pentru sporul de fidelitate, pentru sporul de absolvire a instituțiilor de învățământ superior și pentru cuantumul sporului de pericol deosebit.


Abonează-te pe

Citește și:

Câte kilograme poți să slăbești cu postul intermitent. "Această metodă are rădăcini străvechi în aproape toate religiile"

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

Relatii de cuplu toxice. Cauze, solutii si sfaturi de la psiholog

Fricile de zi cu zi ale barbatilor. Lucruri care ii fac sa se simta nesiguri

Horoscopul săptămânal 27 iunie - 3 iulie 2022 cu astrologul Ana Maria Ticea. O zodie ajunge în pragul despărţirii!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

La ce temperatură se bea vinul roșu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri