Românii cheltuiesc aproximativ 150 de lei lunar pentru alimentele cu care îşi trimit copiii la şcoală


Românii cheltuiesc aproximativ 150 de lei lunar pentru alimentele cu care îşi trimit copiii la şcoală

Coloranţii, sulfiţii, conservanţii, amelioratorii şi amplificatorii de gust, cantitatea de proteine, de fibre, zahăr, dar şi calitatea acestora, printre principalele aspecte la care părinţii trebuie să fie atenţi când aleg produsele pentru cei mici.

Conform estimărilor Unicorn Naturals, unul dintre principalii importatori de produse de nutriţie 100% naturale de pe piaţa locală, mamele din România alocă un buget lunar destul de mic atunci când vine vorba de pachetul de la prânz cu care îşi trimit copiii la şcoală/grădiniţă.

Astfel, potrivit lui Dragos Erceanu, reprezentant al companiei, familiile din România cheltuiesc lunar aproximativ 150 de lei pentru pachetul celor mici, în timp ce în alte ţări europene investiţiile lunare de pe acest segment sunt cu până la 5-6 ori mai mari.

“Din păcate, piaţa din România nu este încă foarte educată în ceea ce priveşte produsele sănătoase pentru copii, existând încă o diferenţă foarte mare faţă de vestul Europei sau Marea Britanie, de exemplu, unde piaţa de snack-uri naturale pentru copii a depăşit pragul de 81 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o altă problemă este că piaţa de produse naturale pentru copii din România este concentrată pe segmentul de vârstă de 1-2 ani şi este foarte sărăcăcioasă în ceea ce priveşte opţiunile de snack-uri sănătoase potrivite pentru şcoală”, a declarat reprezentantul.

În plus, în general, părinţii români tind să acorde o atenţie mai deosebită alimentaţiei copiilor de până în 10 ani, însă aceştia au nevoie de o alimentaţie sănătoasă şi supervizată îndeaproape în toate etapele lor de dezvoltare.

La ce trebuie să fie atenţi părinţii atunci când aleg pachetul pentru cei mici?

Când vine vorba de alegerea pacheţelului pentru şcoală sau grădiniţă, părinţii ar trebui să fie foarte atenţi la etichetele produselor pe care le dau copiilor, să îşi educe constant copiii şi, eventual, să facă alegerile pentru ei până când aceştia se responsabilizează şi

învaţă să facă singuri diferenţa între un aliment sănătos şi unul care le afectează sănătatea.

În primul rând, părinţii ar trebui să evite să le cumpere copiilor snack-uri sau dulciuri procesate care conţin coloranţi, conservanţi, sulfiţi, amelioratori sau amplificatori de gust, să aleagă alimente bogate în fibre şi proteine care să le susţină creşterea şi, de asemenea, să fie foarte atenţi la cantitatea de zahar pe care îl conţine un produs şi la calitatea acestuia, existând o diferenţă de indice glicemic foarte mare între un îndulcitor rafinat şi fructoza naturală din fructe.

Cum ar trebui să arate un pachet sănătos şi la ce valoare s-ar ridica investiţia lunară pentru aceasta?

Conform importatorului, un pachet sănătos şi săţios pentru şcoală ar trebui să conţină pe lângă un sandvici integral şi o gustare pe măsură, pentru a împiedica copilul să consume alimente periculoase.

O astfel de gustare ar putea consta într-un un biscuiţel organic dulce sau sărat din seminţe sau din ovăz integral, un rulou din fructe plin de vitamine sau figurine raw cu forme şi arome foarte interesante, fructe uscate, deshidratate la foc blând, fără zahăr adăugat sau sulfiţi, un chips de cocos sau un baton proteic natural plin de vitamine şi proteine.


Abonează-te pe

Citește și:

8 alimente care scad tensiunea arteriala

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Top 3 alimente care pot cauza cancer

Cele mai periculoase combinatii de medicamente si alimente. Iata de care trebuie sa te feresti!

3 alimente care curata plamanii de nicotina

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

DESCOPERĂ: Cine este Dr. WARGHA ENAYATI. Biografie: data nașterii, afacere, profesie, copii

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri