Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte! Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine! „Am lăsat-o la frigider peste noapte! Este foarte important ca să se înmoaie foile.”

Află din rândurile următoare cum prepară chef Roxana Blenche prăjitura sa din foi cu cocos și dulceață de afine.

Roxana Blenche a venit în fața urmăritorilor săi din mediul online cu o nouă rețetă. De data aceasta, este vorba de o prăjitură cu foi, cu cremă de cocos și dulceață de afine.

Rețeta Roxanei Blenche de prăjitură cu cocos și dulceață de afine

Citește și: Rețeta de prăjitură Geta cu foi a Roxanei Blenche. „Este absolut demențială, trebuie să o încercați și voi.”

Citește și: Ruladă cu mascarpone, zmeură și busuioc, rețeta Roxanei Blenche. „Ce aerată e și ce pufoasă a ieșit!”

Ingrediente:

Pentru foi avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 ouă
  • 10 linguri de zahăr
  • 10 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 2 g sare
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic amoniac
  • 10 linguri lapte
  • 550-600 g de făină

Pentru cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 5 gălbenușuri;
  • 3 linguri făină;
  • 2 plicuri de zahăr vanilat;
  • 10 linguri rase de zahăr;
  • 600 ml de lapte;
  • 200 g unt;
  • 150 de grame de fulgi de cocos;
  • 500 g mascarpone;
  • 200 g frișcă lichidă

Mod de preparare:

Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Citește și: Rezumat episodul 52 „Fata de la fereastră”, difuzat în 17 decembrie la Kanal D: Un nou conflict apare între Cana și Alp după ce acesta află că soția lui a păstrat copilul lui Sedat, iar Nalan se hotărăște să divorțeze- kanald.ro

Citește și: VIDEO Dezastru pe autostradă! 13 persoane au murit și peste 150 au fost rănite- stirilekanald.ro

Avem 2 ouă întregi, pe care le batem cu 10 linguri de zahăr, cu 10 linguri de ulei de floarea soarelui. După care, adaug și 2 plicuri de zahăr vanilat, un praf de sare. În 10 linguri de lapte pun un pliculeț de amoniac. Amestec totul foarte bine și adaug în compoziție. Adăugăm făină cât cuprinde. Începem să frământăm. Avem aluatul omogen și îl scotem pe măsuța de lucru. Am divizat aluatul în 4. Am luat fiecare bucățică și am întins-o pe suprafața de lucru cu făină la bază și am pus foile pe dosul tăvii. Tava am uns-o cu puțin unt și am presărat făină peste ea. Le-am copt la 210 grade, timp de 10-15 minute.

Între timp, facem și crema. Am nevoie de 5 gălbenușuri. Am pus și două plicuri de zahăr vanilat, 10 linguri de zahăr, 3 linguri de făină. După care, am adăugat 600 de ml de lapte. După ce crema a fiert, am pus 200 de ml de unt și 150 de grame de fulgi de cocos. Omogenizăm, după care dăm la rece. Am bătut 200 de grame de frișcă lichidă. Peste cremă am adăugat 500 de grame de mascarpone, după care am pus și frișca în compoziție. Am luat foaia, am așezat-o și am întins crema cu cocos. Uniformizăm totul frumos, după care așezăm încă o foaie. Venim cu dulceață de afine, după care punem un strat de cremă de cocos peste afine. Am pus foaie, s-a pus cremă, după care s-a pus foaie din nou și la final, deasupra, puțină cremă. Deasupra am presărat fulgi de cocos și am lăsat-o la frigider peste noapte. Este foarte important ca să se înmoaie foile.”, a explicat chef Roxana Blenche pe TikTok.  

 

@blenche.roxana Foi Cocos: Foi: 2 oua 10 lg zahar 10 lg ulei de floarea soarelui 2 g sare 2 plicuri zahar vanilat 1 plic amoniac 10 lg lapte Faina aproximativ 550-600 g Crema: 5 gălbenușuri 3 lg faina 2 plic zahar vanilat 10 lg rase de zahar 600 ml lapte 200 g Unt 150 Fulgi de cocos 500 g mascarpone 200 g frișcă lichida #blenche ♬ sunet original- BLENCHE ROXANA


Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Pască germană, rețeta pregătită de Ileana Sterp. “Este foarte fragedă și moale. E delicioasă, chiar vă îndemn să o încercați și voi.”

Faci sport și nu slăbești? Iată ce se întâmplă!

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania