Plăcinta cu carne este una dintre mâncărurile favorite ale românilor pentru că se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă.
Cum adăugăm umplutura în aluat
În acest interval de timp, vom pregăti umplutura pentru aluat. Carnea tocată va fi amestecată cu ceapa tăiată mărunt, fiind călită apoi într-o tigaie cu puţin ulei. După ce se temperează, adăugăm puţin mărar pentru aromă, sarea, piperul şi un ou.
”Sunt două metode pentru a pune umplutura de carne în aluat: turnat pur şi simplu sau rulat. Eu recomand ca umplutura să fie turnată peste aluat”, explică Nichi Mărăcine, maestru de artă culinară. Se va unge tava cu unt, iar aluatul va fi tăiat în două. Cu ajutorul unui sucitor, întindem cele doi foi de aluat rezultate, iar apoi aşezăm una dintre acestea în tava de copt, astfel încât să depăşească marginile.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>