Reţeta PLACINTĂ CU CARNE! Se face rapid si toţi o adoră

Reţeta PLACINTĂ CU CARNE! Se face rapid si toţi o adoră
Reţeta PLACINTĂ CU CARNE! Se face rapid si toţi o adoră

Plăcinta cu carne este una dintre mâncărurile favorite ale românilor pentru că se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă.

Se adaugă compoziţia de carne, cu precizarea că aceasta trebuie nivelată bine în tavă pentru a nu rămâne goluri. Punem şi a doua foaie de aluat şi o strângem cu prima în interiorul tăvii. ”Vom pregăti separat un amestec din smântână şi un ou, cu care vom unge uniform suprafaţa aluatului, prevenind astfel uscarea excesivă a acestuia în timpul coacerii”, detaliază Nichi Mărăcine.

Este recomandat să înţepaţi aluatul cu o furculiţă în diverse zone pentru a putea fi eliberat mai uşor aburul în timpul procesului termic. Cuptorul va fi încălzit în prealabil la 170 de grade Celsius, iar plăcinta va fi lăsată să se coacă preţ de 35-40 de minute, la foc mediu.

Plăcinta cu carne se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu diverse salate verzi, la care se poate adăuga şi puţin oţet, după gust.

sursa: adevarul.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Reţeta SUPĂ GULAŞ! Consistentă, delicioasă şi uşor de pregătit

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

Prăjitura bunicii. Reţeta simplă şi gustul fabulos pe care nu trebuie să îl ratezi

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies