Rețeta măicuțelor de la Mănăstirea Prislop pentru ardei umpluți de post!


Cum pregătești un preparat de-a dreptul delicios.

Mâncarea de la mănăstire este întotdeauna extrem de apreciată de către vizitatori. Măicuțele reușesc întotdeauna să pregătească din lucruri simple mâncăruri delicioase. În timpul posturilor de peste an, măicuțele de la Mănăstirea Prislop pregătesc cea mai bună rețetă de ardei umpluți de post.

Sunt extrem de gustoși și sățioși! Dacă nu ai mai gătit de mult timp ardei umpluți, este un moment bun să o faci pentru că această rețetă este de post. Iată de ce ai nevoie:

Ingrediente:

7 ardei graşi
1 ardei

2 morcovi
2 cepe
150 g orez

3 roşii
boia de ardei dulce
piper, sare

50 ml ulei
1 lingură de făină
1 linguriţă de vegeta
pătrunjel.

Citeste si: Ce să mănânci între mese ca să nu te îngraşi? Sfaturi de la specialiştii kfetele.ro

Citeste si: Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect

Citeste si: Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

Cum îți dai gata că sunt ardeii gata

Mod de preparare:

Ardeii se spală şi se curăţă de cotorul cu seminţe. Din cotor se îndepărtează seminţele şi se opreşte pentru capac. Separat pregătim legumele, ceapă şi ardeiul se toacă fâşiuţe, morcovul se rade.

Într-o tigaie punem uleiul la încins, înăbuşim legumele, se adaugă orezul, adăugăm pulpă de la roşii şi se lasă pe foc până capătă o consistentă bună de umplut ardeii.

La final, adăugăm sare, piper după gust. Se umplu ardeii şi îi aşezăm într-o cratiţă mai înaltă. Se adaugă apă caldă şi câteva rondele de roşii.

Se adaugă după gust o linguriţă de vegeta şi se lasă ardeii la fiert la foc mic. Spre final dizolvăm o lingură de făină în apă şi adăugăm în sos. Sunt gata când zeamă a scăzut şi ardeii au fiert. Se adaugă verdeaţă tocată mărunt. Se servesc calzi, împreună cu sos.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Răzvan Botezatu, cerut în căsătorie de iubitul lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri