Ti-e pofta de o inghetata racoritoare dar tii la silueta si la sanatate?
Cea mai buna metoda se te asiguri ca ce mananci contine doar ingrediente de calitate, e sa-ti prepari singur.
Ingrediente crusta:
1/4 cupa faina de migdale
1/4 cupa faina de nuca de cocos
3 curmale inmuiate, fara samburi
1/2 lingura ulei de cocos
1/2 lingurita extract de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare de mare
Umplutura:
1 cupa afine proaspete
zeama de la o jumatate de lamaie
1 linguritta coaja de lamaie
Baza de inghetata:
10-12 cuburi de lapte cocos congelat (se pot congela cu o seara inainte in tavi de cuburi gheata)
1/4 cupa caju
2-3 curmale moi, fara samburi
1 lingurita vanilie
Sare de mare
2 cuburi de gheata (optional)
Preparare
1.
2. Intre timp, se adauga ingredientele pentru umplutura intr-o craticioara neacoperita la foc mediu.
3. Amesteca toate ingredientele pentru inghetata in blender la viteza mare pana amestecul devine inghetata consistenta si nu exista bucati inghetate ramase. Se toarna intr-un pahar sau vas ceramic. Adauga apoi 1/2– 3/4 din bucatile de crusta, iar restul le poti pune deasupra.
Sursa: www.doctorulzilei.ro