Tarta cu ciocolată și caramel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, preparată exact pe gustul vostru.
Rețetă de Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este de 40 de minute
Timp de preparare – 20 de minute
Timp de răcire – 2 ore+
Timp total – 3 ore+
Rețeta de Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este pentru 8 persoane
Ingrediente – Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale
Ingrediente pentru crustă:
- 200 g făină
- 100 g unt, tăiat cuburi
- 50 g zahăr pudră
- 1 ou mare, bătut
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutură:
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
- 200 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
- 100 g unt
- 150 ml smântână pentru gătit
- 100 g zahăr brun
- 100 g sirop de caramel
- 100 g alune de pădure, prăjite și tocate grosier
- 100 g migdale, prăjite și tocate grosier
Pentru decor:
- 50 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
- 50 ml smântână pentru gătit
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este
Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat
Mod de preparare - Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale
Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pasul 2. Pentru a pregăti crusta, într-un bol mare, amestecați 200 de grame de făină, 100 de grame de unt, tăiat cuburi, 50 de grame de zahăr pudră, 1 linguriță de esență de vanilie și 1 praf de sare. Folosind vârful degetelor, amestecați ingredientele până când obțineți o compoziție nisipoasă.
Pasul 3. Adăugați oul bătut și frământați cu atenție până când obțineți o aluat omogen.
Pasul 4. Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor și așezați-l într-o tavă pentru tartă. Înțepați aluatul cu o furculiță și coaceți în cuptor timp de 20 de minute sau până când crusta este ușor rumenită. Lăsați să se răcească.
Pasul 5. Pentru umplutură, într-un vas, topiți 200 de grame de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și 100 de grame de unt, la foc mic, amestecând continuu. Adăugați 150 de mililitri de smântână de gătit, 100 de grame de zahăr brun și 100 de grame de sirop de caramel și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.
Pasul 6. Adăugați 100 de grame de alune prăjite și tocate grosier, dar și 100 de grame de migdale prăjite și tocate grosier, iar ulterior amestecați.
Pasul 7. Turnați umplutura peste crustă și nivelați-o cu ajutorul unei spatule. Lăsați la rece timp de cel puțin 2 ore sau până când umplutura se întărește.
Pasul 8. Pentru decor, topiți 50 de grame de ciocolată neagră, ruptă bucăți și 50 de mililitri de smântână de gătit la foc mic, amestecând continuu, până când obțineți o compoziție omogenă.
Pasul 9. Turnați amestecul de ciocolată peste tartă și lăsați să se răcească timp de 10-15 minute.
Pasul 10. Serviți tarta cu umplutura de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, cu o lingură generoasă de frișcă proaspătă, dacă doriți.
Tarta cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Banana bread cu ciocolată. O modalitate minunată de a savura o gustare dulce!