Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. Textura și gustul sunt greu de înlocuit!

tarta cu ciocolata fara coaecere
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Tarta cu ciocolată și caramel reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, preparată exact pe gustul vostru.    

 

Rețetă de  Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, absolut delicioasă, în doar 10 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețetă de   Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este de 40 de minute

Timp de preparare  – 20 de minute

Timp de răcire  – 2 ore+

Timp total  – 3 ore+

Rețeta de Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale   este pentru 8 persoane

prajiturela tarta cu ciocolata
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Ingrediente pentru crustă:

  • 200 g făină
  • 100 g unt, tăiat cuburi
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 ou mare, bătut
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutură:

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 200 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
  • 100 g unt
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g sirop de caramel
  • 100 g alune de pădure, prăjite și tocate grosier
  • 100 g migdale, prăjite și tocate grosier

Pentru decor:

  • 50 g ciocolată neagră, ruptă bucăți
  • 50 ml smântână pentru gătit

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este

utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

mini tarte cu ciocolata
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce nu se mănâncă în postul Paștelui. Sfaturi pentru o formă de invidiat

Mod de preparare - Tart ă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale

Pasul 1.  Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pasul 2.  Pentru a pregăti crusta, într-un bol mare, amestecați 200 de grame de făină, 100 de grame de unt, tăiat cuburi, 50 de grame de zahăr pudră, 1 linguriță de esență de vanilie și 1 praf de sare. Folosind vârful degetelor, amestecați ingredientele până când obțineți o compoziție nisipoasă.

Pasul 3.  Adăugați oul bătut și frământați cu atenție până când obțineți o aluat omogen.

Pasul 4.  Întindeți aluatul cu ajutorul unui sucitor și așezați-l într-o tavă pentru tartă. Înțepați aluatul cu o furculiță și coaceți în cuptor timp de 20 de minute sau până când crusta este ușor rumenită. Lăsați să se răcească.

Pasul 5.     Pentru umplutură, într-un vas, topiți 200 de grame de ciocolată neagră, ruptă în bucăți și 100 de grame de unt, la foc mic, amestecând continuu. Adăugați 150 de mililitri de smântână de gătit, 100 de grame de zahăr brun și 100 de grame de sirop de caramel și amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Pasul 6.  Adăugați 100 de grame de alune  prăjite și tocate grosier, dar și 100 de grame de migdale prăjite și tocate grosier, iar ulterior amestecați.

Pasul 7.  Turnați umplutura peste crustă și nivelați-o cu ajutorul unei spatule. Lăsați la rece timp de cel puțin 2 ore sau până când umplutura se întărește.

Pasul 8.  Pentru decor, topiți 50 de grame de ciocolată neagră, ruptă bucăți și 50 de mililitri de smântână de gătit la foc mic, amestecând continuu, până când obțineți o compoziție omogenă.

Pasul 9.  Turnați amestecul de ciocolată peste tartă și lăsați să se răcească timp de 10-15 minute.

Pasul 10.  Serviți tarta cu umplutura de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale, cu o lingură generoasă de frișcă proaspătă, dacă doriți.

Tarta cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale este gata și se poate servi. Poftă bună!

tarta cu ciocolata si caramel
Rețetă delicioasă de Tartă cu umplutură de ciocolată și caramel, cu bucăți de alune de pădure și migdale[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Banana bread cu ciocolată. O modalitate minunată de a savura o gustare dulce!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Rețetă de Paste cu pui și ciuperci. Bune de savurat cu familia!

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies