Tiramisu de casă cu ingrediente proaspete și arome autentice de espresso și rom. Rețeta clasică cu crema onctuoasă de mascarpone!

reteta de tiramisu

Tiramisu reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  tiramisu. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos tiramisu, preparat exact pe gustul vostru.

  

Rețetă de  Tiramisu

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de tiramisu, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru Tiramisu este de 30 de minute

tiramisu

Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea!

[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare  – 30 minute

Timp de răcire  – 2 ore+

Timp total  – 3 ore+

Rețeta de Tiramisu este pentru   8 persoane

cea mai buna reteta de tiramisu

Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea!

[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Nu vreau să mor. Vă implor. Trebuie să încep radio-chimio” Oana Lis, strigăt de ajutor în mediul online. Soția fostului edil a rămas impresionată de cazul unei femei bolnave de cancer- wowbiz.ro

Citește și: Cine este fosta soție a lui Costin Gheorghe? Tânăra și-a refăcut și ea viața și este din nou mămica- radioimpuls.ro

Ingrediente – Tiramisu

  • 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • 2  căni de zahăr granulat
  • 2 căni de lapte (la temperatura camerei)
  • o cană și un sfert de smântână lichidă (la temperatura camerei)
  • o cană și jumătate de brânză mascarpone
  • 2 linguri de rom
  • 2 căni de espresso preparat sau cafea tare, răcită
  • 24-30 de pișcoturi
  • pudră de cacao, pentru deasupra

De

menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

În plus, această rețetă de  tiramisu se va realiza în decurs de două zile, pentru că desertul are nevoie de cel puțin 2 ore de stat în frigider, pentru a se închega în așa fel încât să se poată servi corespunzător, motiv pentru care, se recomandă să fie ținut în frigider, peste noapte.

Haideți să trecem la treabă!

Citește și: Rețetă de Vafe cu caramel și sos de ciocolată, un mic dejun care impresionează oaspeții

Mod de preparare - Tiramisu

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o oală  medie, în care vom amesteca 6 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei) și 2 căni de zahăr granulat, până se combină bine.

În continuare, este nevoie să bateți 2 căni de lapte ((la temperatura camerei), iar ulterior să puneți oala pe aragaz, la foc mediu.

Pasul 2.  Acest amestec se gătește în acest timp, perioadă în care vom amesteca continuu, până se îngroașă și rămâne pe dosul unei linguri. Abia atunci este momentul să luăm de pe foc și să lăsăm să se răcească la temperatura camerei.

Pasul 3.  Între timp, vom avea nevoie de un alt bol mare, în care vom bate o cană și un sfert de smântâna lichidă (la temperatura camerei), până se formează vârfuri tari și obținem frișca dorită.

Pasul 4.  Într-un alt bol, tot de dimensiuni mari, vom bate o cană și jumătate de brânză mascarpone până se omogenizează. Abia apoi vom adăuga amestecul de gălbenușuri de ou, care între timp s-a răcit, la brânza mascarpone, conținuturi pe care le vom amesteca bine de tot, până se omogenizează. Abia apoi vom încorpora și frișca.

Citește și: Claudia Puican, primele imagini cu bebelușul. Artista și Armin Nicoara sunt în culmea fericirii- kanald.ro

Citește și: EXCLUSIV: Noul vaccin împotriva COVID-19. Detalii și explicații de la specialiști: "Noul vaccin vine ca un update și în mod logic el trebuie folosit pentru ce avem acum"- stirilekanald.ro

Pasul 5.  A venit momentul să ne ocupăm și de cafea, motiv pentru care, pentru început o vom prepara, fie că este vorba despre un expresso sau despre o cafea normal, însă răcită, trebuie să adăugați 2 linguri de rom, fiind totuși opțional acest pas.

Pasul 6.  Înmuiați fiecare pișcot în parte, în amestecul de cafea pentru câteva secunde. Atenție însă! Trebuie să vă asigurați că nu le înmuiați prea mult! Puneți pișcoturile înmuiate într-un singur strat într-o tavă dreptunghiulară, mai înaltă. Întindeți apoi jumătate din amestecul de mascarpone peste pișcoturi. Repetați cu un alt strat de pișcoturi înmuiate, urmat de amestecul de mascarpone rămas, iar ulterior acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l la frigider pentru cel puțin 2 ore sau chiar peste noapte. 

Pasul 7.  Când este gata de servire, desertul nostru delicios se va pudra cu pudră de cacao, iar rețeta este gata!

Tiramisu  este gata și se poate servi. Poftă bună!

cea mai simpla reteta de tiramisu

Rețetă de Tiramisu, un desert iubit de toată lumea!

[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu ardei dulci și ceapă verde, un fel de mâncare rapid și ușor

 


Citește și:

Somon și creveți la grătar cu cartofi prăjiți. Bucură-te de aromele sănătoase ale mării!

Rețetă de Plăcintă cu nuci pecan, care vă va face papilele gustative să danseze de bucurie

ego.ro Țara în care este interzis să mănânci cu mâna stânga. Motivul este surprinzător

wowbiz.ro "Vă anunț oficial că s-a încheiat" Simona Gherghe a sperat până în ultima clipă

radioimpuls.ro "Cred că mi-aș pune ștreangul. Sunt așa de bulversat". Tatăl Laurei Roșca a primit rezultatele testelor toxicologice și a aflat adevărata cauză a morții. Momentul de neatenție care a dus la această tragedie

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Seyit Ali Karadağ din serialul Melek, copleșit de amintiri emoționante! Celebrul actor Mehmet Çevik îi duce dorul tatălui său

stirilekanald.ro Horoscop 4 octombrie 2023: Trei zodii sunt răsplătite pentru munca depusă! Ce ne spun astrele?


Parteneri
Cookies