Roxana Blenche a dezvăluit rețeta tartei cu piersici.
Atunci când vine vorba de desert, cu siguranță nimeni nu poate să refuze, mai ales când vorbim de gustul copilărie și avem în față o tartă delicioasă. Roxana Blenche a dezvăluit rețeta e simplă și ușor de pregătit, pentru care a menționat toate ingredientele necesare și modul de preparare pentru aceasta.
Ingrediente aluat tartă:
- 2 ouă întregi
- Un praf de sare
- Un praf de zahăr
- O lingură de condiment pentru turtă dulce
- 280 grame unt
- 600 grame făină
- Un plic praf de copt
Ingrediente cremă tartă:
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro
- 700 ml lapte
- 3 boabe tonka
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 10 linguri zahăr
- 5 gălbenușuri
- 6 linguri amidon
- Mijlocul unei păstăi de vanilie
- 200 de grame piersică tăiată cubulețe
Cum face Roxana Blenche aluatul pentru tartă
Roxana început prin a prezenta toate ingredientele de care are nevoie pentru a realiza aluatul, cum îl amestecă și aromatizează, iar cel mai important, faptul că îl lasă la răcit timp de o oră, la frigider. “Vă prezint o rețetă de tartă absolut delicioasă. Avem nevoie de 2 ouă întregi, un praf de sare și unul de zahăr, pe care le batem foarte bine. Adăugăm o lingură generoasă de condiment pentru turtă dulce, după care adăugăm 280 de grame de unt, 600 de grame de făină și un plic de praf de copt. Amestecăm foarte bine, după care îl transferăm pe masa de lucru și îl amestecăm până devine omogen. După ce l-am amestecat, îl învelim în folie și îl lăsăm la frigider timp de o oră.”, a povestit Roxana Blenche.
Modul de preparare al cremei pentru tartă
Citește și: Rețeta de tort diplomat a Roxanei Blenche. „Este un tort absolut delicios, amintiri din copilărie.”
Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro
Cât aluatul stă să se răcească, aceasta s-a apucat de cremă, unde a prezentat cantitățile exacte pe care le folosește, cum aromatizează laptele folosit pentru compoziție, dar și cum asamblează tarta la final, până să o bage la cuptor. “Într-un vas punem 700 ml lapte și 3 bucăți de boabe tonka, cu acesta infuzăm tot laptele, este delicioasă. După care în alt vas punem 2 plicuri de zahăr vanilat, 10 linguri de zahăr, 5 gălbenușuri de ou, 6 linguri de amidon și mijlocul de la o păstaie de vanilie.