Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian

Spaghetele bonogneze u ajuta atat de mult medicamnettaia, dar cihiat cu anumite aspect.
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian

Spaghetele Bolognese reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  spaghete Bolognese. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete Bolognese, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Spaghete Bolognese

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  spaghete Bolognese, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!

Timpul de pregătire   pentru această rețet ă de   spaghete Bolognese este de 30 minute

Timp de preparare  – o oră și 30 minute

Timp total  – 2 ore

Rețeta de spaghete Bolognese este pentru 2 persoane

Spaghetele bonogneze u ajuta atat de mult medicamnettaia, dar cihiat cu anumite aspect.
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Supă cremă de broccoli, delicioasă și sănătoasă

Ingrediente – Spaghete Bolognese

  • 500 de grame carne tocată amestec (de porc, vită și oaie)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 morcovi mijlocii, curățați și tăiați cubulețe mici
  • 2 tulpini de țelină, curățate și tăiate cubulețe mici
  • 3 căței de usturoi, tocați fin
  • 1 cană de suc de roșii
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • 1 cană de vin roșu
  • sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel
  • 400 de grame de spaghete

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

Mod de preparare - Spaghete Bolognese

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, puteți începe prin a pregăti toate ingredientele necesare acestei rețete de Spaghete Bolognese.

Așadar, tot ce trebuie să faceți pentru început, este să tocați mărunt o ceapă mare și fin 3 căței de usturoi, tăiați în cubulețe mici și curățați 2 morcovi mijlocii, dar și 2 tulpini de țelină curățate, în cubulețe mici.

Pasul 2.  În continuare, scoateți cele 500 de grame de carne tocată din ambalaj și pregătiți 2 linguri de pastă de tomate și 1 cană de suc de roșii.

Într-o tigaie mare, încălziți o lingură de ulei de măsline și adăugați ceapa, morcovii și țelina. Gătiți timp de 5-7 minute la foc mediu, mișcând continuu, până când legumele sunt moi și aurii. Adăugați usturoiul tocat și gătiți timp de 2 minute în plus, până când acesta este aromat.

Pasul 3.  În continuare, adăugați carnea tocată în tigaie și gătiți până când aceasta s-a rumenit pe toate părțile și nu mai este roz.

Acest proces poate dura aproximativ 10 minute, astfel încât trebuie să mișcați carnea în tigaie pentru a se prăji uniform. Când carnea este rumenită, adăugați pasta de tomate și amestecați ușor. Adăugați sucul de roșii și 1 cană de vin roșu și amestecați bine până când toate ingredientele sunt bine îmbinate. Reduceți focul și lăsați sosul să fiarbă timp de aproximativ o oră. Astfel, carnea și legumele se vor înmuia și se vor combina perfect cu celelalte ingrediente, creând un sos bogat și aromat. După o oră, condimentați cu sare și piper în tigaie și ajustați gustul după cum doriți.

Citește și: Antonia, gest neașteptat după intrarea lui Danciu în „Casa iubirii”! Concurentul a fost cu adevărat frapat: „Mi-a atras foarte mult atenția”- kanald.ro

Citește și: VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii- stirilekanald.ro

Pasul 4.  În același timp, introduceți 400 de grame de spaghete în apă cu sare și gătiți-le al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce spaghetele sunt fierte, le scurgeți și  le adăugați în tigaia cu sosul. Amestecați ușor spaghetele cu sosul, pentru a le acoperi perfect.

Pasul 5.     După ce spaghetele sunt acoperite cu sosul delicios Bolognese, serviți-le în farfurii adânci, presărate cu frunze proaspete de busuioc, mărar și pătrunjel, iar rețeta este gata! De menționat este faptul că această rețetă deține un sos Bolognese specific bucătăriei italiene, care se poate prepara în diferite moduri, însă în această rețetă este preparat în stilul său tradițional.

Spaghetele Bolognese sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

cea de pizanaua cu tricou
Rețeta de Spaghete Bolognese, un fel de mâncare tradițional italian[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce trebuie să mănânci dacă ții post. Care sunt alimentele care te ajută să te menții în formă



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Pulpe de pui crocante, mai bune ca cele de la fast-food! Secretele unei texturi perfecte chiar si pentru pretențioși!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Povestea Rodicăi, pisica de la Stația Meteorologică de pe Vârful Omu! Felina trăiește de ani buni la 2.500 de metri altitudine: „E curată, harnică şi e un mare vânător”

Care sunt imperfecțiunile pe care chiar Gabriela Cristea le-a evidențiat la propria persoană? Fosta prezentatoare TV a spus lucrurilor pe nume! "51 și nu mă plâng!"

ȘOC TOTAL în „Casa iubirii”! De necrezut cine apare în emisiune! Concurenții rămân MASCĂ

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies