Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată!

reteta de rulada cu crema de cacao
Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată

Rulada cu cremă de cacao reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  ruladă cu cremă de cacao. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă ruladă cu cremă de cacao, preparată exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Ruladă cu crem ă de cacao

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  ruladă cu cremă de cacao, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 30 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp de răcire  – o oră

Timp total  – o oră și 45 minute

Porții  – 2 persoane

  Ingrediente – Ruladă cu crem ă de cacao

  • 150 g făină
  • un plic de praf de copt
  • sare
  • 5 ouă întregi (la temperatura camerei)
  • 200 g zahăr granulat
  • o esență de vanilie
  • 3 linguri de ulei
  • zahăr pudră
  • 200 ml frișcă lichidă (la temperatura camerei)
  • o jumătate de cană de zahăr pudră
  • o lingură de pudră de cacao
  • 100 g ciocolată neagră
  • o jumătate de cană de lapte fierbinte
  • zmeură

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de rulada cu crema de cacao
Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețeta de Mini cheesecakes cu ciocolată albă și zmeură, fără coacere!

Mod de preparare - Ruladă cu crem ă de cacao

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de  dimensiuni  mai mari, în care vom adăuga 150 de grame de  făină, un plic de  praf de copt  și un praf de  sare. Într-un alt bol, vom sparge 5  ouă  întregi (la temperatura camerei), 200 de grame de  zahăr granulat, o  esență de vanilie, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru a obține o spumă. Imediat apoi

vom adăuga și 3 linguri de  ulei, timp în care vom continua să mixăm și să adăugăm amestecul din bolul lăsat deoparte, pentru a le încorpora.  

Pasul 2.  În continuare, într-o tavă dreptunghiulară vom așeza hârtie de copt, o vom unge cu ulei și vom turna compoziția de ruladă în tavă, pe care o vom întinde pe toată suprafața acesteia.

Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ  15 minute, la o temperatură de  180 de grade Celsius.

Pasul 3.  După acest interval de timp, vom așeza rulada pe un prosop de bucătărie, pe care l-am pudrat cu  zahăr pudră, iar deasupra acesteia mai pudrăm încă puțin , apoi o rulăm si o lăsăm să se răcească complet.

Pasul 4.  Între timp, ne vom ocupa de prepararea cremei de cacao. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga 200 de mililitri de frișcă lichidă (la temperatura camerei), alături de o jumătate de cană de zahăr pudră, o lingură de pudră de cacao, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unui mixer, pentru a obține crema dorită.

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de rulada cu crema de cacao
Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată[Sursa foto: freepik]

Pasul 5.  Acum ne întoarcem la  rulada  noastră care s-a răcit, o desfacem și adăugăm crema de cacao pregătită, pe care o vom întinde cu ajutorul unei spatule. Rulăm apoi, cu mare grijă, rulada noastră delicioasă, o împachetăm înapoi în prosopul de bucătărie și o introducem în frigider pentru cel puțin  o oră.

Pasul 6.  În continuare, ne vom ocupa de prepararea glazurii de ciocolată. Așadar, vom avea nevoie de 100 de grame de ciocolată neagră, o jumătate de cană de lapte fierbinte, pe care le vom amesteca cu o spatulă, pentru ca ciocolata să se topească complet.

Pasul 7.  După acest interval de timp, scoatem rulada de la frigider, ulterior și din prosop, o glazurăm cu puțină ciocolată deasupra, adăugăm câteva bucățele de zmeură, iar rețeta este gata!

Rulada cu cremă de cacao  este gata și se poate servi. Poftă bună!

rulada cu crema de cacao
Rețeta de Ruladă cu cremă de cacao, mai moale și mai gustoasă ca niciodată[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Brioșe cu cremă de unt de arahide. Surprinde-ți partenerul de Valentine’s Day!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă lege adoptată de Senat! Are legătură cu începutul anului școlar și vizează în special părinții

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies