Plăcinta cu mere este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi și totodată unul dintre cele mai ușor de preparat.
In articol:
- Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru aluat
- Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru umplutură
Plăcinta cu mere este consumată și îndrăgită de oameni de toate vțrstele, fie că vorbim despre copii, adolescenți sau bătrâni. Este un desert vechi, foarte ușor de preparat, care și-a făcut loc în inimile tuturor ca fiind desertul preparat de bunici, în copilărie.
Citeste si: Rețeta copilăriei- ciocolată de casă cu lapte praf
Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru aluat
Pentru aluatul de plăcintă cu mere, vom avea nevoie de: 500g făină, trei linguri de ulei, o linguriță de sare și o ceașcă plină cu apă caldă.
Aluatul trebuie frământat și bătut de masă, iar mai apoi se lasă în tihnă la loc cald, dar lipsit de umezeală, timp de 10 minute. Încălzim un prosop pe care îl vom pune peste acesta. După ce au trecut 10 minute, rupem aluatul în două bucăți, una mai mică și cealaltă mai mare, pe care o luăm pentru a pregăti foaia de aluat. vom întinde foaia de aluat cu ajutorul unui făcăleț, pe care o mai lăsăm un sfert de oră acoperită cu un prosop cald.
Citeste si: Negii sau verucile: tipuri si tratament
Citeste si: Pulpe de pui la cuptor. Condimentul care le face delicioase. Iată rețeta!
Pentru partea de deasupra a aluatului, luăm bucata rămasă pe care o întindem până se subțiază și ajunge la o grosime de 2-3 centimetri. Tăiem această foaie în mai multe fâșii subțiri, pe care le vom pune în formă de „x” deasupra plăcintei.
Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă
Rețetă de plăcintă cu mere. Ingredientele necesare și modul de preparare pentru umplutură
Pentru umplutură, ne vor trebui un kilogram de mere, o lingură de unt, zeama de la jumătate de lămâie, trei linguri de zahăr și scorțișoară după gust. Curățăm merele și le punem într-o cratiță, la călit, alături de zahăr, puțin unt și zeama de lămâie. Amestecăm până merele se înmoaie și capătă o culoare rumenă, apoi le mutăm pe un ochi stins și adăugăm scorțișoara. Ungem tava cu unt, apoi punem foaia de plăcintă, tăiată pe mărimea tăvii. Punem merele peste foaie, nivelăm și așezăm peste plăcintă, în formă de „x” fâșiile de aluat. Ochiurile acestora trebuie să fie moderate, astfel încât să nu se pârlească partea superioară a merelor, acestea trebuie să rămână moi și zemoase. Cuptorul trebuie preîncălzit, iar când vom introduce plăcinta, focul va fi la treapta medie.
Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?- stirilekanald.ro
Rețetă de plăcintă cu mere ca la bunica acasă
Când scoatem prăjitura din cuptor, presărăm zahăr pudră (în funcție de gust), sau zahăr brun, și servim cu înghețată de vanilie, cât încă este caldă.
Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!