Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

Reteta de Paste: Miel cu plante aromatice

De Paste, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sarbatoare este cu siguranta friptura de miel.

 

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta. De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.
Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia. In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.
Ingrediente:
• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de sunca de Parma
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian
• 3 lingurite sos balsamic
2 catei de usturoi, taiat fin
• 3 lingurite de ulei de masline
• 150 ml supa de pui sau de legume
• 225 g rosii cherry
Mod de preparare (pentru 6 portii)
Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.
Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.
Preîncalziti cuptorul la 2200 C.
Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.
Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.
Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.
Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa.
Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.
La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

Iar acolo unde lipseste se poate sa fie si din vina bucatarului, care nu a reusit reteta. De aceea, pentru Pastele de anul acesta îti propunem o reteta cu miel savuroasa si apetisanta, care are un secret pe masura: dulceata Bonne Maman si cateva plante aromatice.

Combinatia de dulce cu plantele intens aromate si cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placuta la orice reuniune cu prietenii si familia. In plus, te vor face mandra de veleitatile tale de bucatar, chiar si daca faci asta doar din cand în cand.

Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare) 
• 3 linguri de Dulceata de 4 fructe Bonne Maman 
• 9 felii de sunca de Parma 
• cate 3 crengute proaspete de rozmarin si thimian 
• 3 lingurite sos balsamic 
• 2 catei de usturoi, taiat fin 
• 3 lingurite de ulei de masline 
• 150 ml supa de pui sau de legume 
• 225 g rosii cherry

Mod de preparare (pentru 6 portii)

Ungeti fileurile de miel cu 1 lingurita de dulceata. Inveliti fiecare file în 3 felii de sunca de Parma. Asezati pe fiecare file o crenguta de rozmarin si una de thimian si legati din loc în loc ca sa nu se desfaca.

Amestecati restul de dulceata cu sos balsamic, usturoi si 2 linguri ulei de masline. Puneti fileurile de miel într-un bol si acoperiti cu marinata. Acoperiti si lasati la frigider peste noapte.

Preîncalziti cuptorul la 2200 C. Scoateti carnea din marinata (pastrati restul de marinata pentru mai tarziu). Incalziti uleiul ramas într-o tava pe plita si prajiti rapid fileurile pe toate partile.

Adaugati 50 ml de supa în tava si transferati în cuptorul preîncalzit aprox 12 min.Scoateti mielul din cuptor, înveliti-l în folie si lasati-l sa se odihneasca.Puneti tava înapoi pe plita si adaugati rosiile, marinata ramasa si restul de supa. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 2-3 min pana se îngroasa si devine siropoasa. Indepartati folia de pe fileuri si serviti mielul cu sosul cald.

La aceasta reteta este recomandat sa folositi dulceata Bonne Maman deoarece are un continut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucatile de fruct. Bonne Maman foloseste zahar brun, din trestie de zahar si zahar alb din sfecla si nu contine coloranti, arome artificiale, sirop de glucoza sau fructoza care ar influenta gustul final al dulcetii.

 

Citește și: Robert o va chema pe Lia în camera roșie! Incredibil ce se va întâmpla între cei doi concurenți „Casa iubirii” în ediția de vineri, 26 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Mama Veronicăi intră în „Casa iubirii” să-l cunoască pe Ahmed! Aflați cum va reacționa concurenta în ediția de joi, 25 decembrie, difuzată de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante