Pandișpanul cu cremă de vanilie și cireșe reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
In articol:
- Ingrediente – Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe
- Mod de preparare - Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Pandișpan cu crem ă de vanilie și cireșe
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, absolut delicioasă, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 40 minute
Timp de preparare – 40 minute
Timp total – o oră și 20 minute
Porții – 8 persoane
Ingrediente – Pandișpan cu crem ă de vanilie și cireșe
- 4 gălbenușuri de ou
- 230 g zahăr granulat
- 350 g făină
- 600 ml lapte (la temperatura camerei)
- o esență de vanilie
- 4 ouă întregi (la temperatura camerei)
- un praf de sare (după gust)
- 100 ml ulei
- 5 g praf de copt
- cireșe
- zahăr pudră
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 8 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citeste si: Mărturisirea făcută de o copilă lui Sorin Bontea: „Cere-i pensie alimentară”- wowbiz.ro
Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit
Citește și: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră
Mod de preparare - Pandișpan cu crem ă de vanilie și cireșe
Pasul 1. În primul și-n primul, ne vom ocupa de prepararea cremei de vanilie. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga 4 gălbenușuri de ou, 80 de grame de zahăr granulat, ingrediente pe care le vom amesteca
Pasul 2. În continuare, este nevoie să adăugăm și 500 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), treptat, în timp ce amestecăm tot cu telul, astfel încât toate ingredientele să se incorporeze uniform. Abia apoi, vom adăuga și o esență de vanilie în amestecul nostru din bol.
Pasul 3. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mic. Turnăm compoziția din bol, în oală și amestecăm în mod continuu, pentru ca aceasta să se îngroașe. Atunci este momentul să îndepărtăm oala de pe foc și să o acoperim cu o folie alimentară.
Pasul 4. A venit timpul să ne ocupăm de prepararea aluatului de pandișpan. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, în care vom adăuga 4 ouă întregi (la temperatura camerei), un praf de sare (după gust), 150 de grame de zahăr granulat, iar de această dată, cu ajutorul unui mixer, vom amesteca ingredientele adăugate, până când se vor îmbina așa cum trebuie. Imediat apoi, este necesar să adăugăm și 100 de mililitri de lapte (la temperatura camerei), treptat, în timp ce continuăm să mixăm, alături de 100 de mililitri de ulei.
Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit
Citeste si: Calendar ortodox 1 aprilie 2023. Ce sărbătoare este sâmbătă?- stirilekanald.ro
Pasul 5. Odată combinate uniform ingredientele adăugate, este necesar ca deasupra bolului să așezăm o sită, pentru a cerne 300 de grame de făină, amestecată cu 5 grame de praf de copt. Amestecăm cu telul, până vom obține o textură cât mai cremoasă cu putință.
Pasul 6. Acum a venit timpul să luăm o tavă rotundă, cu fundul detașabil, pe care o vom unge cu puțin unt și vom presăra făină. Turnăm compoziția, iar cu o spatulă, o nivelăm uniform. Îndepărtăm și folia alimentară de pe oala cu crema de vanilie, pe care o vom lua puțin câte puțin cu o lingură și o vom așeza peste aluatul de pandișpan, din loc în loc. Acum deasupra vom începe să înfigem câteva cireșe (după preferințe), din loc în loc.
Pasul 7. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180 de grade Celsius, timp de aproximativ 30-40 de minute. După acest interval de timp, scoatem tava de la cuptor, iar ulterior și pandișpanul din tavă, presărăm deasupra puțin zahăr pudr ă, iar rețeta este gata!
Pandișpanul cu cremă de vanilie și cireșe este gata și se poate servi cald. Poftă bună!
Rețetă de Pandișpan cu cremă de vanilie și cireșe, cu un gust dulce și deosebit
Citește și: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!