Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă. Gustul îți va aduce aminte de copilărie


Ostropelul de pui este una dintre mâncărurile pe care mulți români le preferă. Cu toate că acesta poate fi făcut în mai multe moduri, mulți caută acel gust ,,ca la mama acasă”. Ei bine, iată care este secretul pentru un gust ca în copilărie ș ice ingrediente trebuie să folosești.


In articol:

Rețeta   tradițională de ostropel de pui este foarte ușor de reprodus. Dacă îți dorești să îți aduci aminte de vremurile copilăriei și să gătești un ostropel ca acasă, ei bine, secretul este carnea de pui de țară. Cel mai bine ar fi să folosiți carne de pui crescut în curte, dar dacă nu aveți, puteți folosi și carne de pui din comerț, doar dacă este de calitate.

Citeste si: Care este ingredientul secret pentru un gust mai bun al ardeilor umpluți. Gospodinele pricepute îl folosesc mereu

Ingrediente

1 kg carne de pui

2-3 căței de usturoi

1 ceapă

1 morcov

1 lingură făină

3-4 linguri ulei

sare

piper

cimbru

1 foaie de dafin

500 ml bulion

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă

[Sursa foto: PixaBay]

 

Citeste si: Rețetă delicioasă de dovlecei cu nucă. „Sunt foarte, foarte gustoși!”

Mod de preparare

La început, carnea trebuie tăiată în bucăți potrivite. Se va pune uleiul la încins într-o cratiță destul de încăpătoare și se vor adăuga bucățile de pui. Carnea se va rumeni bine pe toate parțile, până în momentul în care își va schimba textura. Se adaugă apă cât să acopere carnea și se lasă să fiarbă la foc mic.

Se adună spuma care se formează la suprafață, după care se adăugă și ceapa tocată și morcovul dat pe răzătoare. Se pun foaia de dafin și cimbrul, se asezonează cu sare și piper și se mai lasă să fiarbă la foc mic, cu capac, până când carnea este bine pătrunsă.

Timpul de gătire depinde, deoarece, carnea de comerț fierbe mai repede, spre deosebire de cea de țară, care are nevoie de mai mult timp pentru a deveni fragedă. După ce aceasta a fiert, se adaugă bulionul și se mai lasă pe foc fără capac, până în momentul în care lichidul din cratiță scade.

La final, se dizolvă făina în puțină apă, după care se adaugă peste ostropel, pentru a lega bine sosul. Când sosul s-a îngroșat, se adaugă usturoiul zdrobit și se oprește focul. Se potrivește de sare și de piper, dacă mai este nevoie. După ce ați parcurs acești pași, preparatul este gata și gata de servit împreună cu întreaga familie. Poftă bună!

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă

Rețetă de ostropel de pui din ca la mama acasă

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Rețetă de Sutlac turcesc dulce și aromat


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă dacă presari făina pe capacele borcanelor. Trucul genial pe care puține gospodine îl cunosc

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Care este ingredientul secret pentru un gust mai bun al ardeilor umpluți. Gospodinele pricepute îl folosesc mereu

Rețetă delicioasă de brioșe cu dovlecei „Un fel de mâncare rapid, dar spectaculos”

Ultimele clipe din viața Alexandrei Măceșanu. Gheorghe Dincă a recunoscut tot

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Se desființează pensiile speciale? Legea se află în Parlament
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri