Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni! „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”

Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni! „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”

Află din rândurile următoare care este rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni.

Perioada postului reprezintă o perioadă dificilă pentru mulți credincioși care nu știu ce să mai gătească de post. În ajutorul lor le vine maica Cristofora de la Mănăstirea Văleni, care a gătit o rețetă delicioasă de post: musaca cu cartofi și ciuperci.

Maica a explicat pentru Trinitas întregul proces de preparare al acestei rețete simplu, ușoare și delicioase de post.

Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni

Citește și: Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș: „Foarte bună. O tartă care merge și în zilele de dulce, și în zilele de post.”

Citește și: Rețeta de tort diplomat de post a maicii Ecaterina: „Astăzi vă propun o rețetă foarte simplă. Chiar dacă pare complicată, este ușor de făcut, fără coacere.”

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi;
  • sare;
  • 50 ml de ulei;
  • două cepe;
  • 600 g de ciuperci în conservă;
  • 50 ml de ulei, în care se călește 1/2 ceapă (pentru piure);
  • 250 ml de sos de ardei;
  • mărar;
  • 3 fire de usturoi verde;
  • pătrunjel.

Mod de preparare:

Maica Cristofora a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

O să facem o musaca cu ciuperci. Cartofii îi facem piure. După ce facem piureul, pregătim sosul, care se pune în musaca și o dăm la cuptor. Simplu. O să scoatem cartofii. Pregătim sosul pentru cartofii la cuptor cu ciuperci.

Am pus ulei. Pun un pic de usturoi, un pic de sare. Îl lăsăm puțin să se undească. Acum o să pun ceapa și ciupercile. După ce s-a călit un pic ceapa, o să punem ciupercile. Astea conservate la borcan sunt practice pentru că ele sunt deja fierte și se fac mai repede. O să le las așa. Acopăr. O să pun uleiul pe care l-am făcut pe ceapă peste piure. Să terminăm ciupercile. Punem un sos de ardei. Punem piureul în tavă. Ciupercile sunt bune cu mărar. Dacă avem în grădină, punem. Punem și un pic de usturoi verde. Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi.”, a explicat maica Cristofora pe YouTube.

Ulterior, maica Cristofora a pus musacaua la cuptor și după ce s-a rumenit a presărat pătrunjel proaspăt pe deasupra.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cremă de zahăr ars cu lămâie a maicii Isidora de la Mănăstirea Arnota. „O rețetă deosebită, ceva dulce, apetisant.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

O nouă perioadă plină de evenimente pentru Culiță Sterp! Ce fotografie a apărut în mediul online, acolo unde acesta se afla alături de o frumoasă prezență feminină?

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru