Rețetă de Mic dejun englezesc. Unele persoane spun că este micul dejun al campionilor și că nu vor începe ziua fără el!

reteta de mic dejun englezesc
Rețetă de Mic dejun englezesc

Micul dejun englezesc reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  mic dejun englezesc. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos mic dejun englezesc, preparat exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de  Mic dejun englezesc

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  mic dejun englezesc, absolut delicioasă, în doar 11 pași simpli!

Ingrediente – Mic dejun englezesc

  • ulei
  • 5 cârnați proaspeți de porc
  • 6 bucățele subțiri și lungi de slănină (sau bacon)
  • 15 ciuperci
  • 6 bucăți de sângerete
  • o conservă de fasole coaptă
  • 2 roșii
  • sare
  • piper
  • pâine toast
  • 2 ouă

cea mai buna reteta de mic dejun englezesc
Rețetă de Mic dejun englezesc[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă clasică de Tiramisu italian cu umplutură de mascarpone, un amestec de espresso și cacao pudră

Mod de preparare - Mic dejun englezesc

Pasul 1.  Începem prin a găti cârnații, pentru că aceștia vor dura cel mai mult. Punem o tigaie de dimensiuni mai mari, pe foc, în care vom adăuga puțin ulei, iar imediat și cei 5 cârnați proaspeți, din carne de porc, chiar acolo unde se află mai mult ulei.

Pasul 2.  Imediat ce am observat că aceștia încep să se gătească ușor, ușor, putem adăuga și cele 6 bucățele subțiri și lungi de slănină (sau bacon), într-o parte a tigăii. De menționat este faptul că nu se va prăji la fel de mult cât să se rumenească și să se întărească.

Pasul 3.  Între timp, într-o altă tigaie de dimensiuni potrivite, vom adăuga încă puțin ulei și vom pune 15 ciuperci, exact așa cum sunt, fără

să le îndepărtăm coaja. Între ciuperci, vom adăuga din loc în loc și câteva bucățele mai mici de unt.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pasul 4.  Așadar, a venit momentul să ne ocupăm și de bucățile de sângerete. Prin urmare, într-o altă tigaie de dimensiuni potrivite, după ce am pus puțin ulei, vom așeza cele 6 bucăți din preparatul nostru tradițional din carne și sânge de porc.

Acest ingredient al rețetei noastre este deja gătit, însă ne dorim să fie reîncălzit, pentru a deveni mai crocant în exterior și mai moale în interior.

Pasul 5.  Într-o oală de dimensiuni potrivite, vom turna și conserva de fasole coaptă, pentru a o încălzi.

Pasul 6.  Între timp, ne vom ocupa și de roșiile noastre proaspete.

Luăm două roșii, pe care le vom tăia în jumătate. Peste ele punem sare și piper (după gust) și le punem cu interiorul în tigaia în care se află și sângeretele. Atenția însă! Roșiile nu se vor găti pentru mult timp, ci doar cât să se rumenească puțin pe margini și la interior.

retete de mic dejun simple
Rețetă de Mic dejun englezesc[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!

Pasul 7.  Să nu uitați de cârnați! Nu am vrea să se ardă, ci să se gătească corespunzător, la foc mic. Același lucru este valabil și pentru feliile subțiri de slănină (sau bacon).

Pasul 8.  În momentul în care sângeretele, roșiile, cârnații și feliile de slănină (sau bacon) sunt gata, le vom lua de pe foc și le vom pune, separat, într-o tavă, pe care o s-o acoperim cu folie de aluminiu, pentru a se păstra totul cald.

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...- stirilekanald.ro

Pasul 9.  A venit momentul să ne ocupăm și de pâine. Astfel încât, vom lua 2 felii de pâine toast, pe care le vom tăia în două, însă pe diagonală. Punem ulei într-o tigaie, iar în momentul în care s-a încins, punem și pâinea. Când începe să devină crocantă, o punem întoarce.

Pasul 10.  În timp ce ne ocupăm de pregătirea pâinii, ne vom ocupa și de ouă. Într-o altă tigaie, separat, turnam puțin ulei și doar spargem cele 2 ouă.

Pasul 11.  Pe un platou mai mare, vom așeza toate ingredientele pentru micul nostru dejun. Începem prin a așeza cârnații de porc, într-o parte, lângă ei, sângeretele, iar imediat după și feliile de slănină (sau bacon), lângă care vom adăuga roșiile, un bol mic cu fasolea, ouăle, ciupercile și pâinea prăjită.

Micul dejun englezesc  este gata și se poate servi. Poftă bună!

mic dejun englezesc
Rețetă de Mic dejun englezesc[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Cum a murit, de fapt, Sebi?! Dezvăluiri șocante


Cookies