Rețetă delicioasă de Cordon Bleu. Familia o să fie încântată de preparat!


Cordon Bleu reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara cu ușurință. V-ați gândit să căutați rețeta simplă de la Wild cooking?


In articol:

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  Cordon Bleu, prezentată la Wild cooking, pe canalul de YouTube, theXclusive, Kanal D.

În plus, descoperiți și care este secretul pentru un Cordon Bleu, preparat exact pe gustul vostru.  

retete de cordon bleu ca la restaurant

Rețetă delicioasă de Cordon Bleu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă de ciorbă cu ciolan afumat

 

Rețetă de  Cordon Bleu

Pe canalul de YouTube, theXclusive, găsiți cea mai simplă rețetă de  Cordon Bleu , absolut delicioasă, prezentată la Wild cooking, Kanal D, în doar 8 pași simpli!

Ingrediente – Cordon Bleu

Ingrediente pentru Cordon Bleu

  • o bucată de file de porc
  • cașcaval
  • prosciutto
  • 3 ouă
  • făină
  • boia de ardei (dulce sau iute)
  • ulei
  • 5 felii de pâine uscată
  • fulgi de ceapă
  • piper
  • sare

Ingrediente pentru sos

  • 3 căței de usturoi
  • 2 lingurițe de miere
  • piper
  • sare
  • un iaurt grecesc

Ingrediente pentru decor

  • ceapă verde

cea mai buna reteta de cordon bleu

Rețetă delicioasă de Cordon Bleu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă spaniolă autentică de paella cu fructe de mare

Mod de preparare - Cordon Bleu

Pasul 1.     Vom începe prin a așeza bucata de file de porc, pe o suprafață plană, iar cu ajutorul unui cuțit special de carne, o vom tăia la jumătate, pentru a se deschide în două părți egale. Acum a venit momentul să ne folosim de un ciocan de bătut carne, de lemn, cu ajutorul căruia vom începe să bătătorim fileul nostru de porc, pentru a ieși mult mai fraged și a se pătrunde mult mai bine. În momentul în care este vizibil mai subțire și pregătit, îl lăsăm deoparte.

Pasul 2.  Acum vom lua o bucată mare de cașcaval, pe care o vom tăia, cu un cuțit special, în felii nici prea groase, dar nici prea subțiri. Vom avea nevoie de aproximativ 12 felii de cașcaval.

Pasul 3.  Acum că avem și feliile de cașcaval tăiate, ne putem ocupa de asamblarea deliciosului nostru Cordon Bleu. Astfel încât, vom trage pe o suprafață plană, bucata noastră de file de porc, desfăcută în două și vom începe să adăugăm, pe o jumătate, 6 felii de cașcaval, cât să acoperim toată suprafața, iar deasupra câte 2 felii lungi de prosciutto. Acesta este primul strat, iar deasupra vom mai adăuga un alt strat, format din restul de 6 felii de cașcaval și alte două felii lungi de prosciutto. Aducem și cealaltă jumătate deasupra conținutului nostru.

Pasul 4.  Într-un bol vom bate bine 3 ouă, cu o lingură de lemn. Între timp, pe suprafața noastră plană, vom presăra făină (din belșug), peste care vom adăuga și puțină boia de ardei (dulce sau iute). Bucata noastră de Cordon Bleu de așază peste făină și se întoarce de pe o parte pe alta, pentru ca făina să ajungă pe toate părțile, în mod cât de cât egal, pentru ca mai apoi să facem exact același lucru, însă de această dată, prin cele 3 ouă pe care le-am bătut.

Pasul 5.  Această rețetă se poate prepara în tigaie, direct pe pirostrie, în aer liber. Așadar, a venit momentul să ne ocupăm și de pregătirea focului, pentru pirostria pe care se va găti propriu-zis preparatul nostru absolut delicios. Când focul a început să fie numai bun de gătit, vom așeza o tigaie de dimensiuni mai mari (încât să încapă preparatul), în care vom face o baie de ulei, astfel încât să se găsească așa cum trebuie.

cordon bleu

Rețetă delicioasă de Cordon Bleu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Pasul 6.  Între timp, vom lua 5 felii de pâine uscată, pe care le vom fărâmița cu ajutorul ciocanului de carne, peste care vom adăuga câțiva fulgi de ceapă, piper și sare. Luăm cu grijă bucata noastră de Cordon Bleu și o așezăm pe patul format din pâine uscată, pentru a o învălui în ea, ca și cum ar fi pesmet. Ulterior, preparatul se așază în baia de ulei din tigaie și se începe gătirea acestuia. Atenție însă la preparat, atunci când devine destul de rumenit pe o parte, trebuie întors, pentru a ne asigura că se gătește în mod uniform pe ambele părți.

Pasul 7.  În timp ce Cordon Bleu-ul se prepară, vom toca mărunt 3 căței de usturoi, pe care îi vom adăuga într-un bol de dimensiuni potrivite, alături de 2 lingurițe de miere, piper, sare și un iaurt grecesc. Ingredientele se amestecă și vom obține un sos absolut delicios.

Pasul 8.  Preparatul nostru este gata și se poate lua din tigaie. După ce a fost tăiat, peste Cordon Bleu putem adăuga sosul preparat, dar și câteva rondele de ceapă verde și am terminat!

Cordon Bleu  este gata și se poate servi cald. Poftă bună!

reteta de cordon bleu

Rețetă delicioasă de Cordon Bleu

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de pizza de casă. Poți folosi orice ingrediente îți plac!

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Rețetă de tort pandișpan cu struguri. Un desert perfect pentru toamnă!

Rețetă ușoară de paste cu roșii și brânză feta. Este perfectă pentru serile în care vrei să gătești ceva rapid și gustos

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
De 1 Decembrie, Kanal D sărbătorește românește, cu Știrile Kanal D!
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Video
Parteneri