Rețetă de gogoși. Care este ingredientul care le face foarte pufoase


Cu siguranță toți suntem fanii gogoșilor, pe lângă gustul delicios pe care îl au, acestea ne aduc aminte foarte mult de copilărie. Foarte multe gospodine încearcă să țină pentru ele secretul unui aluat fraged, pufos și aromat. Iată care este secretul pentru cele mai pufoase gogoși!


In articol:

Cu toții avem un desert preferat, iar cu siguranță gogoșile sunt pe primul loc pentru foarte multe persoane. Ele se pot combina cu un suc răcoritor și cu foarte multe topping-uri care le va schimba gustul și îl va face unul inedit. 

Care este ingredientul secret ce le face pufoase

Gogoșile sunt un desert pe cinste, iar mulți dintre noi le-ar alege oricând. Se pot mânca cu zahăr sau cu orice alt sos dulce pe care îl alege fiecare persoană. Puține gospodine reușesc să obțină gogoșile foarte pufoase, la fel ca cele ale bunicii, dar acest lucru ține doar de un ingredient secret pe care nu multă lume îl știe.


Cu ajutorul acestui ingredient vei reuși să pregătești un desert de-a dreptul delicios care îi va face pe membrii familiei să aprecieze aluatul pufos și foarte gustos.

Citeste si: Cea mai bună rețetă pentru zacusca de vinete

Aluatul se prepară cu ajutorul câtorva ingrediente simple, ca de exemplu, coji de lămâie și zahăr. Acesta vor ieși pufoase cu ajutorul ouălor, deoarece secretul este cantitatea lor.

Cel mai indicată ar fi să folosiși numai gălbenușuri, fără albușuri.

Rețeta de gogoși pufoase- Ingrediente

500 g făină
2 gălbenușuri
350 ml lapte
2 pliculețe zahăr vanilat
un praf de sare
coajă de lămâie
1 lingură zahăr
30 g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
10 g zahăr pudră vanilat
ulei pentru prăjit


Mod de preparare

La început se va amesteca drojdia cu o lingură de zahăr și cu laptele călduț. Aceasta se va lăsa să se activeze puțin, până când lichidul va face spumă. Ulterior, se bat bine gălbenușurile cu 300 de grame de făină, cu ajutorul unui mixer. Se adaugă sare, zahăr vanilat, coajă de lămâie și restul de făină. Aluatul obținut se frământă până când se obține o cocă elastică și moale. Aceasta se lasă la dospit timp de 30 de minute. După dospire, aluatul pentru gogoși pufoase se întinde pe un blat cu făină de grosimea unui deget. După ce ați urmat acești pași, desertul este gata și poate fi servit alături de întreaga familie. 

Rețetă de gogoși pufoase

Citeste si: Cea mai bună rețetă de pepeni murați. Secretul gospodinelor pricepute

Citeste si: Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc


Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta celor mai buni castraveți murați. Trucul gospodinelor pricepute

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Secretul unui păr sănătos. Aplică acest ingredient pe păr pentru un plus de strălucire

Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri