Cea mai bună rețetă pentru zacusca de vinete


Află secretul celei mai bune rețete pentru zacusca de vinete.


In articol:

Cum vara este pe sfârșite, gospodinele își pregătesc deja cămara pentru anotimpul rece. De pe rafturi nu trebuie să lipsească nici cunoscuta zacuscă de vinete. Deși acest aliment se găsește și pe rafturile magazinelor, gospodinele adevărate aleg să o pregătească în propria bucătărie.

Pentru a beneficia de gustul autentic din cămara bunicii, marii bucătari ne-au dezvăluit secretul celei mai bune rețete de zacuscă.

Rețetă zacuscă de vinete     

Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

     
Rețetă zacuscă de vinete   

Rețetă zacuscă de vinete   

[Sursa foto: PixaBay]
                     

Pentru a avea parte de cea mai bună zacuscă trebuie să vă asigurați mai întâi că alegeți cele mai bune legume. Acestea trebuie să nu fie nici prea coapte, dar nici verzi.

Iată care sunt ingredientele necesare pentru cea mai gustoasă zacuscă de vinete:

  • 3 kg vinete coapte
  • 2 kg de ardei și gogoșari
  • 2 kg de ceapă
  • 3 l de bulion
  • 500 ml de ulei de floarea soarelui
  • sare

Mod de preparare:

Primul pas în realizarea rețetei este coacerea vinetelor. Le puteți coace atât în cuptor, dar și afară, pe o tablă. După ce le-ați copt, curățați-le cu atenție și puneți-le să se scurgă. Trebuie să procedați la fel și cu ardeii și gogoșarii. Pentru a se coace mai bine puteți să presărați un praf de sare pe ei înainte de a-i pune la copt. Fiți foarte atenți să curățați bine pielea și semințele. Folosiți un recipient cu apă pentru a vă asigura că legumele sunt bine curățate.

După ce ați copt și curățat vinetele, ardeii și gogoșarii, tocați mărunt ceapa. Puneți uleiul într-un ceaun mare și lăsați-l câteva minute la încins, după care adăugați ceapa. Mestecați cu o lingură de lemn și lăsați-o să se călească bine. Adăugați apoi bulionul sau sucul de roșii și lăsați să fiarbă.

Între timp, tocați vinetele și ardeii. Puteți folosi atât un robot de bucătărie, cât și o lingură de lemn pentru a le toca. Într-un alt ceaun se toarnă puțin ulei și se adaugă vinetele și ardeii. Lăsați-le și pe acestea să se călească, amestecând astfel încât să nu se lipească de pereții tuciului. După ce s-au călit, turnați compoziția din ceanulul cu ceapă și bulion. Amestecaţi, adăugaţi sare după gust, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de două-trei ore, amestecând frecvent. Puneți un capac deasupra pentru a nu vă arde în momentul în care sare.

Cum poți păstra zacusca cât mai mult timp

Citeste si: Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede

Rețetă zacuscă de vinete   

Rețetă zacuscă de vinete   

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru ca zacusca să fie gustoasă și să se păstreze cât mai mult timp trebuie să vă asigurați că este foarte bine fiartă.

Lăsați-o să fiarbă până momentul în care observaţi că zacusca voastră devine lucioasă şi că uleiul iese la suprafaţă. Cu cât zacusca are textura de pastă, cu atât va fi mai bună și se va conserva mai bine.

După ce zacusca s-a fiert o puteți pune fierbinte în borcane. Pentru o mai bună păstrare în timp, puteți adăuga deasupra borcanelor o lingură de ulei și o aspirină.


Abonează-te pe

Citește și:

,,Eu nu pot să fac sport”. Cum a scăpat Oana Roman de kilogramele în plus fără să meargă la sala de fitness

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cum arată și cine este soția lui Daniel Buzdugan. Cei doi de iubesc de 30 de ani

Calendar ortodox 27 august 2022. „Către tine, Sfinte Mucenice Fanurie, înălțându-ne gândurile, noi, păcătoșii, cu umilință și cu căldură te rugăm"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri