Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe


Metoda simplă și rapidă prin care poți pune vinete la borcan.


In articol:

Odată cu sfârșitul verii, gospodinele pregătesc cămara pentru sezonul rece. Pe rafturile cămării se numără diferite alimente specifice sezonului cald, conservate astfel încât să poată fi consumate și în momentul când nu se mai găsesc în grădină.

Pe lângă zacusca de vinete, poți adăuga pe raftul cămării și borcane cu vinete coapte.

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  

Citeste si: Cea mai bună rețetă de pepeni murați. Secretul gospodinelor pricepute

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  

Rețetă simplă și rapidă pentru vinetele la borcan  

[Sursa foto: freepik]
         

Pe lângă faptul că această rețetă de vinete la borcan te va ajuta să păstrezi gustul savuros al vinetelor coapte, va contribui și la economia propriului buget. Nu ai nevoie de multe ingrediente, astfel poți face liniștit economie și te poți bucura în continuare de un preparat ușor de făcut și foarte bun la gust.

Principalul ingredient al acestei rețete sunt vinetele. Pe lângă acestea trebuie să ai la îndemână sare, ulei și borcane de sticlă.

Alege un kg de vinete și coace-le bine. Le poți coace atât în cuptor, pe o tavă, cât și pe flacăra aragazului, iar dacă stai la curte poți face un foc și să le coci pe pirostrii. Astfel, te vei bucura de gustul autentic al vinetelor coapte.

Pentru decojirea și tocarea vinetelor folosește o lingură de lemn. Evită folosirea obiectelor din inox. Acestea schimbă gustul vinetelor și își pierd din savoare.

După ce ai tocat vinetele, amestecă-le cu o linguriță de sare neiodată și 3-4 linguri de ulei. Compoziția obținută o vei așeza în borcane. Nu uita ca borcanele să fie bine sterilizate!

Umple borcanele cu grijă cam ¾ și toarnă deasupra lor 1 cm de ulei de floarea soarelui, astfel încât uleiul să permită închiderea borcanului cu capac.

Sterilizarea borcanelor

Citeste si: Cât timp este indicat să se păstreze vinetele coapte la congelator. Gospodinele ar trebui să știe acest truc

După ce v-ați asigurat că borcanul s-a închis trebuie să le puneți din nou la sterilizat. Puneți-le într-o oală cu apă rece, astfel încât să nu ajungă la gura vasului pentru a evita spargerea borcanelor. Lăsați oala să dea in clocot, la foc mic timp de o oră. Apoi, lăsați-le în aceeași oală și acoperiți-le cu șervețele groase până a doua zi. Repetați procesul a doua zi.

Scoateți borcanele, spălați-le și ștergeți-le cu un prosop. Puneți etichete pe ele și așezați-le pe un raft în cămară.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se întâmplă cu mâncarea atunci când este pusă caldă în frigider

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Andreea Mantea a dezvăluit cum a reuşit să slăbească

Mâncare de post pentru pomană

Cum se taie ceapa, fără să lăcrimezi. Ce truc te poate scăpa de această problemă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Cine este soția lui Visarion Alexa, preotul acuzat de agresiune sexuală? Cei doi au împreună 4 copii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri