Cum îți poate afecta sănătatea acest obicei care este des întâlnit în multe gospodarii.
De-a lungul timpului ai auzit și tu expresia „nu pune mâncare caldă în frigider”. Unii o respectă, iar alții nu, însă puțini sunt cei care cunosc adevăratul motiv pentru care nu este bine să pui mâncare caldă în frigider.
În general, alimentele calde sunt lăsate să se răcească și ulterior sunt puse în frigider. Unul dintre motivele cunoscute de majoritatea oamenilor pentru care nu pun direct mâncarea caldă în frigider este teama de a nu strica frigiderul.
Cum îți afectează alimentele calde puse în frigider sănătatea
Citeste si: Incredibil ce face o femeie în bucătărie. Soțul i-a montat o cameră de supraveghere și a aflat totul
Puțini sunt cei care știu că în momentul în care pui mâncarea caldă în frigider îți riști sănătatea.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
De aceea, evitați pe cât posibil poziționarea alimentelor în frigider cât timp acestea sunt calde.
Cel mai indicat este ca alimentele să se răcească, iar ulterior să fie depozitate în frigider. Astfel, vom evita apariția mucegaiului și a bacteriilor.Puteți apela și la diferite trucuri pentru a accelera procesul de răcire al preparatelor: poziționarea acestora în recipiente mai mici sau sub jetul de apă rece.
Alimente care nu trebuie ținute în frigider
Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc
Printre alimentele care nu trebuie ținute în frigider se numără nucile, mierea, uleiul de măsline, pâinea, cafeaua, sosurile pentru salate, sosurile iuți, siropurile, fructele uscate, ciocolata, produsele de patiserie, untul de arahide, murăturile, condimentele uscate, ketchup-ul, gemul, busuiocul, șampania, ouăle.
Pe lângă aceste alimente, există și unele fructe și legume care își pierd gustul și nutrienții dacă intră în contact cu frigul: dovleacul, mango, avocado, pepenele, banalele, piersicile, citricele, ananasul, fructele de pădure și merele, usturoiul, ceapa, cartofii, vinetele, roșiile, fasolea verde, castraveții și ciupercile.
Astfel, pentru a ne bucura pe deplin de proprietățile și nutrienții lor, ar fi de prefart să le depozităm la temperatura camerei, într-un loc ferit de razele soarelui. Astfel, nu ne punem sănătatea în pericol și economisim mai mult spațiu în frigider.