Ce se întâmplă cu mâncarea atunci când este pusă caldă în frigider


Cum îți poate afecta sănătatea acest obicei care este des întâlnit în multe gospodarii.


In articol:

De-a lungul timpului ai auzit și tu expresia „nu pune mâncare caldă în frigider”. Unii o respectă, iar alții nu, însă puțini sunt cei care cunosc adevăratul motiv pentru care nu este bine să pui mâncare caldă în frigider.

În general,   alimentele calde  sunt lăsate să se răcească și ulterior sunt puse în frigider. Unul dintre motivele cunoscute de majoritatea oamenilor pentru care nu pun direct mâncarea caldă în frigider este teama de a nu strica frigiderul.

Cum îți afectează alimentele calde puse în frigider sănătatea

Citeste si: Incredibil ce face o femeie în bucătărie. Soțul i-a montat o cameră de supraveghere și a aflat totul

Cum îți afectează alimentele calde puse în frigider sănătatea

Cum îți afectează alimentele calde puse în frigider sănătatea

[Sursa foto: freepik]

Puțini sunt cei care știu că în momentul în care pui mâncarea caldă în frigider îți riști sănătatea. Din cauza diferenței de temperatură între frigider și mâncare, pe vasul în care se află preparatul se va forma condens. Astfel, picăturile de apă și gheață vor duce la apariția mucegaiului, ceea ce ne va pune sănătatea în pericol.

De aceea, evitați pe cât posibil poziționarea alimentelor în frigider cât timp acestea sunt calde. Cel mai indicat este ca alimentele să se răcească, iar ulterior să fie depozitate în frigider. Astfel, vom evita apariția mucegaiului și a bacteriilor.

Puteți apela și la diferite trucuri pentru a accelera procesul de răcire al preparatelor: poziționarea acestora în recipiente mai mici sau sub jetul de apă rece.

Alimente care nu trebuie ținute în frigider

Citeste si: Pericol de îmbolnăvire! Sute de restaurante, baruri și fast-food-uri, închise de pe litoralul românesc

Alimente care nu trebuie ținute în frigider

Alimente care nu trebuie ținute în frigider

[Sursa foto: freepik]

Printre alimentele care nu trebuie ținute în frigider se numără nucile, mierea, uleiul de măsline, pâinea, cafeaua, sosurile pentru salate, sosurile iuți, siropurile, fructele uscate, ciocolata, produsele de patiserie, untul de arahide, murăturile, condimentele uscate, ketchup-ul, gemul, busuiocul, șampania, ouăle.

Pe lângă aceste alimente, există și unele fructe și legume care își pierd gustul și nutrienții dacă intră în contact cu frigul: dovleacul, mango, avocado, pepenele, banalele, piersicile, citricele, ananasul, fructele de pădure și merele, usturoiul, ceapa, cartofii, vinetele, roșiile, fasolea verde, castraveții și ciupercile.

Astfel, pentru a ne bucura pe deplin de proprietățile și nutrienții lor, ar fi de prefart să le depozităm la temperatura camerei, într-un loc ferit de razele soarelui. Astfel, nu ne punem sănătatea în pericol și economisim mai mult spațiu în frigider. 

 

Abonează-te pe

Citește și:

Alex Bobicioiu, declarații tranșante despre Alex Zănoagă: „Să își vadă de viața lui”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Alexandru Arșinel, mutat de urgență din azil la un spital: „Nu putem comenta nimic, dacă dânsul mai trăiește sau nu”

,,Relația mea cu Ramona a luat-o în altă direcție”. Ce a declarat Jorge, după zece ani de căsnicie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cum a reacționat Anamaria Prodan, după ce Patrick Borcea a ironizat-o pe fiica ei, Rebecca
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri