Clătitele umplute reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de clătite umplute. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase clătite umplute, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Clătite umplute
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de clătite umplute, absolut delicioase, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 10 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Clătite umplute
Ingrediente pentru clătite
- 200 g făină
- sare (după gust)
- 3 ouă (la temperatura camerei)
- 350 ml lapte (la temperatura camerei)
- 50 g unt+ pentru uns tigaia (la temperatura camerei)
Ingrediente pentru umplutură și servire
- dulceață (după preferințe)
- gem (după preferințe)
- nutella
- căpșune proaspete
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Cheesecake cu căpșune. Un deliciu pentru toată familia!
Mod de preparare - Clătite umplute
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari. Pe bol vom așeza o sită și vom cerne, cu grijă, 200 de grame de făină.
Pasul 2. În continuare, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni potrivite, pentru a ne ocupa de ingredientele umede. Prin urmare, vom adăuga în bol 3 ouă întregi (la temperatura camerei), pe care le vom bate bine, tot cu telul, astfel încât să obținem o compoziție ușoară din amestecul de albușuri cu gălbenușuri.
Pasul 3. Acum a venit timpul să amestecăm cele două tipuri de ingrediente din bolurile în care se află cele umede și cele uscate. Vom începe prin a ne întoarce la bolul în care se află ingrediente uscate, pentru a turna în acesta, toată compoziția din bolul cu ingrediente umede.
Atenție însă! Compoziția trebuie turnată puțin câte puțin, pentru ca în aceste momente să amestecăm continuu cu telul.
Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro
Pasul 4. Odată încorporate cele două tipuri de compoziții, este nevoie să adăugăm și unt. Prin urmare, vom pune 50 de grame de unt (la temperatura camerei), într-un bol de dimensiuni mai mici, prima dată, pentru a-l introduce în cuptorul cu microunde, astfel topindu-se. Abia apoi îl vom adăuga în compoziția noastră de clătite. Mai amestecăm pentru încă puțin timp, iar apoi acoperim bolul cu folie alimentară, pentru a lăsa compoziția deoparte timp de aproximativ o oră.
Pasul 5. După acest interval de timp, ne vom ocupa de prepararea desertului nostru delicios. Astfel încât, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, însă nu înainte de a o unge cu puțin unt. Imediat ce untul s-a topit complet, vom adăuga, cu ajutorul unui polonic, puțin câte puțin din compoziția de clătite. De obicei se prepară timp de aproximativ un minut, pe fiecare parte. Continuăm tot așa, până când toate clătitele sunt gata.
Pasul 6. Acum că am pregătit delicioasele noastre clătite, ne putem ocupa de umplerea acestora. Clătitele se vor umple fie cu dulceață, cu gem sau cu nutella, în funcție de preferințe, iar imediat apoi le vom împacheta, astfel încât să obținem triunghiuri, unul și unul. Clătitele se pot servi cu câteva căpșune proaspete alături sau chiar în interior, iar rețeta este gata!
Clătitele umplute sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Brioșe cu ciocolată. Cei mici vor mai cere cu siguranță încă una!