Rețetă de caltaboș muntenesc. Cum se prepară și ce ingrediente folosim


Care este adevărata reteță de caltaboș muntenesc și ce ingrediente ne trebuie pentru un preparat ca la carte


In articol:

Pentru o rețetă de caltaboș muntenesc autentică, trebuie să urmăm întotdeauna sfaturile gospodinelor cu experiență. 

Deși există foarte multe variante ale preparării caltaboșului muntenesc, acestea nu sunt întotdeana cele mai eficiente. Dacă ingredintele sunt puse fără a fi cântărite, sau este adăugat ceva în plus, caltaboșul muntenesc poate căpăta imediat un alt gust.

Citeste si: Cum să faci clătite curcubeu? Reţeta simplă pe care trebuie neapărat să o încerci!

Ingrediente caltabos muntenesc
Condimentele sunt nelipsite din caltaboşul muntenesc[Sursa foto: PixaBay]

Ce ingrediente ne trebuie pentru caltaboș muntenesc

Un condiment care nu trebuie să lipsească dintr-o rețetă clasică de caltaboș muntenesc este usturoiul. Ca pentru majoritatea preparatelor, usturoiul este esențial. 

Nu numai că dă un gust aparte caltaboșului, dar și mirosul va fi inconfundabil. Așa că, nu uitați să luați și usturoi de la piață atunci când vă hotărâți să preparați caltaboș muntenesc.

Două mirodenii care nu trebuie uitate sunt boiaua dulce și iute. Acestea două, împreună, dau culoare și gust puternic preparatului nostru.

Citeste si: Cum se pun murăturile toamna. Ce trebuie să conțină, de fapt, zeama în care le bagi?

Mirodenii caltaboş muntenesc
Un ingredient nelipsit de la prepararea caltaboșului[Sursa foto: PixaBay]

Cel de-al treilea ingredient cheie în prepararea caltaboșului muntenesc este foaia de dafin. Foile de dafin sunt adăugate în majoritatea preparatelor pentru gust, dar și pentru miros. Ce nu se știe însă este că ajută sistemul digestiv, aparatul respirator, dar sunt eficiente și împotriva durerilor menstruale.

Citeste si: 5 rețete de apă detoxifiantă pentru pierderea în greutate și o piele strălucioare

Caltaboșul muntenesc se prepară cu carne de porc, aproximativ 1 kilogram, la care se adaugă 150 g de slănină, 100 de grame de orez, 1/4 plămân de porc și intestine groase.

Aproximativ două cepe, boia de ardei dulce și iute după gust, două foi de dafin, piper boabe și măcinat vor întregi preparatul nostru.

Citeste si: Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

caltabos muntenesc
mod de servire al caltaboșului muntenesc[Sursa foto: PixaBay]

Modul de preparare al caltaboșului muntenesc

Plămânul de porc se pune la fier în apă cu sare, în care se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce a fiert, se toacă împreună cu ceapa și slănina, după ce a fost lăsat la răcit în prealabil.

Orezul se fierbe și el aproximativ 5 minunte în apă cu sare, apoi se clătește cu apă rece, se scurge și se adaugă peste carnea și ceapa tocate înainte.

Vezi și: Inghetata toxica: cum recunosti inghetata toxica

Intestinele se freacă cu sare grunjoasă și se lasă în apă cu oțet pentru câteva ore. Se spală, se scurg și sunt umplute cu compoziția de carne, folosind de preferat mașina de tocat, dotată cu capete speciale pentru asamblarea caltaboșului.

Caltaboșul se leagă la capete și se pune la fiert, doar după ce a fost înțepat. Știm că este gata doar atunci când se lasă la fundul vasului.

Caltaboșul muntenesc se poate servi cald sau rece, cu covrigi sau mămăligă. 

Poftă bună!

 

 

 


Citește și:

Rețete moștenite din bătrâni. Cum se prepară cârnații, toba și caltaboșii de Ignat

Secretul celor mai buni caltaboşi! Nu mai face această greşeala frecventă

Cea mai gustoasa reteta de caltabos: ca sa iti iasa, trebuie sa faci asta!

Cea mai gustoasa reteta de caltabos: ca sa iti iasa, trebuie sa faci asta!

Dezvăluiri uluitoare! După o despărţire cu scântei, Mona şi George s-au întâlnit la Bucureşti! "Relaţia..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic miercuri, 30 septembrie 2020. Nativii zodiei Săgetător trebuie să facă față obstacolelor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri