Ardei iuţi bulgăreşti în oţet. Cum prepari această rețetă


Toamna se apropie cu pași mici, iar gospodinele încep să își pregătească bunătățile pentru iarnă. Dacă nu știai, secretul unor murături gustoase se bazează pe lipsa conservanților la plic, deoarece indicat este doar oțetul natural de fermentație obținut din vin, nu dialuarea acidului acetiz din sinteză, precum și sare brută, neiodată.


In articol:

Vă propunem o reţetă de ardei bulgareşti în oţet. Ardei aceştia delicioşi merg de minune alături de ciorbe, varză călită sau cu sarmale.
Dacă îți dorești să prepari ardei bulgărești în oțet, care merg foarte bine cu ciorbe, varză călită sau sarmale, aici ai rețeta pentru aceștia. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru cel mai delicios preparat de care cu siguranță nu te vei mai sătura.

Citeste si: Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă

Care sunt ingredientele de care ai nevoie

Ingrediente: 1,5 kg ardei bulgăreşti
– 1 litru oţet de vin alb
– 2,100 Litri apă
– 2 linguri cu vârf sare de murături grunjoasă
– câteva crenguţe de cimbru
– caţivia căţei de usturoi

boabe de piper
– 2 linguri rase de zahăr
– 4-5 frunze de dafin
– boabe de muştar

Mod de preparare 

Se spală bine ardei şi de aşază în borcan. Se curaţă usturoiul şi se tale felii. Se pune în borcan printre ardei. Cimbrul se pune tot printre ardei.
Separat, într-o cratiţă se pune la fiert apa.

Se adaugă sarea, oţetul, zahărul, frunzele de dafin, piperul boabe şi frunzele de dafin. Când începe să fiarbă, se dă jos de pe foc şi se lasă să se răcească puţin.
Când e la temperatura optimă, se toarnă peste ardei, se capsează borcanul, se înveleşte într-o pătură groasă şi se lasă să se răcească treptat.
Când s-a răcit complet se poate depozita în cămară.
Tot la această reţetă se pot folosi ingredientele de mai sus fără să se fiarbă. Se amestecă apă cu oţetul, sarea, zahărul şi celelalte condimente până se topesc sarea şi zahărul şi se toarnă peste ardei.

Cu siguranță această rețetă o să vă dea pe spate și o să vă placă foarte mult, deoarece sunt de-a dreptul gustoși și cu siguranță veți alege să îi faceți în fiecare an. 

Citeste si: Vinete la borcan. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Citeste si: Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței


Abonează-te pe

Citește și:

Ce se va întâmpla dacă te vei spăla cu lămâie și zahăr pe față. Foarte multe femei folosesc acest truc

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Care este ingredientul minune care se pune pe cartofii prăjiți. Nu vei mai schimba această rețetă

Ingredientul secret care se pune în sarmale. Ce trebuie să pui pe fundul cratiței

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri