Raed Arafat, dezvăluire îngrijorătoare: „Am pierdut lupta cu Covid-19”


Ce a transmis Șeful DSU după ce numărul de cazuri de Covid-19 a explodat în ultimele 14 zile. Ce se întâmplă în spitale.


In articol:

Raed Arafat, cel care a înființat și serviciul SMURD în România, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni televizate că situația este destul de gravă în Capitală și că este o chestiune de timp până când ne vom apropia de indicele 3, adico o rată de infectare de 3 locuitori care au contractat virusul la fiecare 1000 de bucureșteni, așa că vor fi luate măsuri urgent.

„Aşa cum evoluează lucrurile, să ajungem la indicele de 3, în Capitală, este foarte clar. Se vor aplica toate regulile care au fost prevăzute în Hotărârea de Guvern. restaurantele închise, nu mai sunt activităţi la teatre, nu mai sunt activităţi la cinematografe. Bineînţeles, masca devine obligatorie în toate spaţiile publice, deci nu mai există diferenţiere între spaţiul aglomerat şi spaţiul neaglomerat, în toate spaţiile masca este obligatorie.

Astea sunt regulile care sunt de bază, în această situaţie. Când trecem de pragul de 3 la mie şi sperăm ca populaţia să înţeleagă şi să respecte pentru că sistemele sanitare au limitele lor, nu doar în România”, a declarat Raed Arafat la Digi24, vineri seara.

Citeste si: Viviana Sposub are coronavirus: „Vom sta izolați la domiciliu”

Din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19, în unele spitale desemnate pacienților cu acest virus nu mai sunt locuri, iar noii pacienți nu pot fi primiți decât după externarea altora.

Raed Arafat
Raed Arafat despre cazurile de Covid-19[Sursa foto: PixaBay]

Mai multe unități medicale vor primi români testați pozitiv

Raed Arafat a mai anunțat că este posibil ca în scurt timp și unitățile care nu sunt desemnate persoanelor infectate cu Covid să fie nevoite să primească români testați pozitiv, așa că se va impune o presiune suplimentară în sistemul medical.

Citeste si: Medicul Virgil Musta, marcat de cazul unui pacient: „Am asistat la o situație teribilă”

„Lupta cu COVID-19, din păcate am pierdut-o. Mai ales că este presiune şi asupra sistemului medical din mai multe puncte de vedere, nu numai asupra capacităţii, ci şi asupra oamenilor care lucrează în sistem. Vom ajunge la un moment în care pacienţii nu vor mai putea fi transferaţi către spitale desemnate Covid, ci vor rămâne în spitalele în care sunt şi vor fi trataţi în spitalele respecive unde trebuie create circuite la nivelul Terapiei Intensive, la nivelul altor secţii care să permită tratarea altor pacienţi.

Şi la acest moment avem pacienţi care se tratează în spitalele care nu sunt desemnate Covid pentru că nu reuşim să transferăm imediat, ci transferăm peste câteva ore sau a doua zi. Dar la un moment va trebui să ne pregătim clar şi sistemul trebuie pregătit şi s-au dat indicaţii de către Ministerul Sănătăţii către întreg sistemul sanitar că la un moment dat vom începe să ţinem bolnavii şi în secţiile non-Covid şi posibil vom ajunge şi la bază, din nou, la reducerea capacităţii pentru cazurile elective.

De fapt ce am pregătit la începutul pandemiei şi din fericire nu s-a întâmplat atunci şi a devenit un subiect de critică şi de batjocură deciziile noastre de atunci, acum ne confruntăm cu el şi este clar că unele decizii, posibil să le luăm, să revenim la ce am luat atunci în martie, dar adaptat la situaţia de acum. cele mai importante măsuri au fost pe sistemul sanitar şi mă refer la asta”, a mai declarat Arafat.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicul Virgil Musta, marcat de cazul unui pacient: „Am asistat la o situație teribilă”

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

În ce condiţii se poate închide Bucureştiul, de fapt? Scenariul pregătit de Guvern pentru Capitală

Medicul infecţionist Emanoil Ceaușu: „La noi, se detectează un singur bolnav de Covid din şase”

Motivul pentru care mor pacienții din ATI. Doctorul Cristian Baicu spune adevărul

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri