Medicul Virgil Musta, marcat de cazul unui pacient: „Am asistat la o situație teribilă”


Cunoscutul medic care a tratat împreună cu echipa sa la Timișoara a ajuns la o situație limită. Ce se întîmplă în secția de terapie intensivă.


In articol:

Medicul Virgil Musta și colegii săi sunt terifiați de gândul că în gărzile următoare de la spital s-ar putea să nu mai aibă locuri libere pentru pacienți și că nu vor mai avea unde să îi trimită.

Cunoscutul medic a mărturisit că se simte copleșit de gândul că la un moment dat e posibil să fie pus în situația de a alege între viață și moarte. Cazul unei femei bolnave de coronavirus l-a copleșit.

Dr. Musta: Mă terifiază gândul că va trebui să alegem între viață și moarte

Citeste si: Medicul Virgil Musta, sfaturi despre cum te poți trata de Covid-19 acasă: „Cereți unui apropiat să vă aducă de la piață...”


"Încă nu am ajuns (să alegem între viață și moarte – n.r.), dar să știți că nu suntem departe și numai gândul acesta pe mine, cel puțin, mă terifiază. Sunt copleșit de gândul că poate va trebui la un moment dat, să aleg între viață și moarte.

Până în momentul de față am avut încă posibilitatea să trimit pacienții care sunt grav în spitale suport. Dar secția noastră de ATI este plină. La Spitalul Victor Babeș, secțiile de Infecțioase și de Pneumologie sunt pline și spitalele suport mai au câteva locuri.

Citeste si: Raed Arafat, avertisment dur: „E posibil să ajungem să alegem între pacienți, ca în Italia”

Există un sistem în clinicile de terapie intensivă care își cunosc locurile și se orientează pacienții în funcție de locurile acestora, dar din păcate sunt limitate.

Pacienti bolnavi de coronavirus
Medicul Virgil Musta despre pacientii internati[Sursa foto: PixaBay]

Dr. Virgil Musta, apel la comunitate

De exemplu, am asistat la o situație teribilă în urmă cu două nopți, când a venit o pacientă cu saturație de 60 care trebuia internată în terapie intensivă și nu am avut loc.

S-a internat pe secție, cu oxigen, o oră, până când, din întâmplare, o pacientă a decedat în terapie intensivă și imediat a fost ea mutată", a povestit medicul Virgul Musta, de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Victor Babeș" din Timișoara. 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

George Burcea a fost confirmat cu Covid-19! În ce stare este actorul

Nelu Tătaru, anunț: „Avem în lucru o ordonanță de urgență”

În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

MESAJE de 8 MARTIE 2021: Urări și felicitări pentru femeile dragi vouă! Surprinde-ți mama, iubita, bunica, soacra, FIICA, sora, soția, amanta, șefa sau colega cu un mesaj de 08.03.2021!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri