Nelu Tătaru, anunț: „Avem în lucru o ordonanță de urgență”


Nelu Tătaru a anunțat că este în lucru o ordonanță de urgență care este dedicată bolnavilor de coronavirus. Ce se va întâmpla cu ei.


In articol:

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre măsurile care se vor lua în România, după ce numărul de infectări zilnice a trecut de 4000 de cazuri noi. Specialiștii sunt îngrijorați de numărul mare al îmbolnăvirilor, așa că urmează noi legi pentru bolnavii de Covid-19.

“Numărul total de infectări este 5.423. Internaţi aici sunt 133. Încercam să mărim aici, la Timişoara, capacitatea cu Institutul Cardio-Vascular, sunt 48 de paturi acolo, la secţia de Recuperare.

De aici voi merge şi la Spitalul Judeţean, să vedem şi capacitatea lor, care poate deveni la un moment dat terapie intermediara, dacă nu terapie intensiva şi numărul de locuri de la patologia non-COVIDd. Avem azi (n.r.: joi, 15 octombrie) 11 judeţe cu peste 100 de cazuri noi raportate, plus Bucureştiul. Avem mai multe nuclee, în Moldova avem Bacău, Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui în creştere, avem Cluj, Alba, Sibiul, aici Timişul, avem Prahova şi Bucureştiul. Sunt judeţele în care avem o creştere mai accentuată decât în alte părţi”, a declarat ministrul Sănătății, în urmă cu două zile, relatează jurnaliștii de la news.ro.

Citeste si: Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

Toți bolnavii asimptomatici vor rămâne la domiciliu

Nelu Tătaru a mai subliniat că toți bolnavii cu SARS-CoV-2 asimptomatici vor rămâne la domiciliu și vor fi supravegheați de medicii de familie.

Citeste si: Scenariul roșu se poate institui în București. Record negativ de cazuri

Bolnavii de coronavirus
Bolnavii de coronavirus supravegheați de medicii de familie[Sursa foto: PixaBay]

“În acest moment avem o OUG în pregătire pentru a putea modifica Legea 136 astfel încât cazurile oligosimptomatice şi asimptomatice să rămână la domiciliu, sub supravegherea medicilor de familie, urmând că mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigaţii suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologia, ei sunt duşi şi internaţi în spitale. Medicii de familie, prin contracte separate cu Casa de Asigurări de Sănăte pot face o monitorizare prin telemedicină, primind 30 de puncte pentru fiecare pacient monitorizat sau pot presta servicii medicale la Direcţiile de Sănătate Publice, pentru anchete epidemiologice sau recoltări.

Săptămâna viitoare mai avem şi un ordin de ministru care vă ieşi, dar şi modificarea pe care o avem pe ordonanţă de urgenţă care modifică legea”, a mai explicat oficialul.


Abonează-te pe

Citește și:

George Burcea a fost confirmat cu Covid-19! În ce stare este actorul

Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum!

Cum să porți eficient masca de protecție în sezonul rece

4 pasi cheie pentru întărirea sistemului imunitar!

În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Rețetă de pâine neagră pe care o poți face rapid și ușor acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri