În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!


În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

Situația se agravează pe zi ce trece, numărul cazurilor de Covid crescând alarmant. Cu toții încercăm să ne protejăm cât mai bine, adoptând un stil de viață sănătos care întărește sistemul imunitar și previne bolile, dar și urmând o igiena riguroasă pentru protecția împotrivă Covid. Ne spălăm astfel pe mâini mai des ca niciodată, respectând instrucțiunile emise de către Ministerul Sănătății, făcând totul că la carte, cate 20 de secunde de spălat pe mâini. Purtam cu toții gel dezinfectant și șervetele, astfel încât să ne protejăm cât mai bine. Cu toate acestea, ceea ce facem nu este suficient.

În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical! Situația se agravează pe zi ce trece, numărul cazurilor de Covid crescând alarmant. Cu toții încercăm să ne protejăm cât mai bine, adoptând un stil de viață sănătos care întărește sistemul imunitar și previne bolile, dar și urmând o igiena riguroasă pentru protecția împotrivă Covid. Ne spălăm astfel pe mâini mai des ca niciodată, respectând instrucțiunile emise de către Ministerul Sănătății, făcând totul că la carte, cate 20 de secunde de spălat pe mâini.

Purtam cu toții gel dezinfectant și șervetele, astfel încât să ne protejăm cât mai bine. Cu toate acestea, ceea ce facem nu este suficient.

În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!
În plină pandemie de coronavirus, urmează acest sfat medical!

O asistentă din Australia atrage atenția asupra unui aspect legat de igienă despre care nu s-a vorbit în presa până acum, respectiv despre tăierea unghiilor cât mai scurt, astfel încât să nu se acumuleze microbi sub unghii.

Citeste si: Medicul infecţionist Emanoil Ceaușu: „La noi, se detectează un singur bolnav de Covid din şase”

Știm cu toții că sub unghii se pot ascunde tot felul de germeni și în această perioadă critica se pare că lumea a uitat de acest posibil focar. Asistenta australiană a explicat astfel ce înseamnă să ai unghii prea lungi. Mențiunile sale sunt legate de faptul că atunci când presăm vârful unui deget, dacă unghia se simte, atunci aceasta nu este suficient de scurtă și indicat este să fie tăiată.

Ar trebui astfel să se simtă doar buricul degetului și unghia nu. Dacă ne decidem totuși să ne lăsăm unghiile mari, atunci rutina zilnica de spălat pe mâini trebuie să cuprindă un element în plus, respectiv folosirea unei perii speciale de curățat pe sub unghii, pentru a ajunge și în aceasta zonă.

Pentru cei care au obiceiul de a-și roade unghiile, indicat este să se dezobișnuiască de acest obicei, pentru a limita expunerea la o posibilă infecție cu noul coronavirus.

Acesta este sfatul medical despre care nu se vorbește când vine vorba de spălarea temeinică a mâinilor, pentru sănătatea fiecăruia.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Obiceiuri sănătoase pe care să le iei cu tine în sezonul rece

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

NOUTATE: Cine este, cu adevărat, MELLINA (Mădălina Dumitru). Biografia concurentei de la Bravo, ai Stil! Celebrities

CITEȘTE: Ce înseamnă când îți visezi FOSTUL și ACTUALUL iubit

CITEȘTE: Ce înseamnă când plouă de ziua ta

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MAURICE MUNTEANU. Biografie: nume real, data nașterii, vârstă, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri