Ce se întâmplă cu Crăciunul și Revelionul? Raed Arafat a făcut anunțul trist: „N-avem să ajungem la asta!”

Raed Arafat declarații
Raed Arafat, declarații despre sărbătorile din această iarnă.

Raed Arafat, secretar de stat, a oferit primele declarații cu privire la sărbătorile din această iarnă și, mai precis, la modalitatea în care acestea se vor desfășura, în contextul pandemiei de coronavirus.

Din păcate, situația epidemiologică din România nu evoluează deloc pe o pantă favorabilă pentru a se renunța la restricții pe plaiurile mioritice, ba chiar din contră. Autoritățile au decis introducerea unor noi măsuri prin care să încerce să scadă numărul zilnic de îmbolnăviri cu COVID-19, iar unele dintre acestea vizează chiar și sărbătorile din această iarnă.

Deși marea majoritate a românilor priveau Crăciunul și Revelionul ca oportunități excelente pentru a pleca în diverse excursii, atât local, cât și internațional, planurile acestora ar putea fi date peste cap, iar scenariul Paștelui se poate repeta, dacă situația nu va arăta

semne de îmbunătățire.

Dat fiind faptul că sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar cetățenii țării noastre au început deja să își programeze vacanțele, secretarul de stat Raed Arafat a realizat precizări importante cu privire la restricțiile care vor fi impuse în cazul acestor sărbători, precizări care nu vor fi primite cu brațele deschise de români, pentru că planurile lor vor fi date peste cap.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Raed Arafat declarații
Raed Arafat, declarații de ultim moment despre epidemia de coronavirus.[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Raed Arafat, primele declarații despre Crăciun și Revelion

”Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie- care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta.

Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelionul.Petreceri de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta.

O spun acum, cu toată răspunderea: să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice(...).

Citește și: Cosmin a ajuns pe mâinile medicilor, la scurt timp după descalificarea din „Casa iubirii”! În ce stare se află fostul concurent în aceste momente: „Îl durea”- kanald.ro

Citește și: Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și doar 7 km îl despărțeau de cei dragi! Destinul a avut, în schimb, alte planuri cu tânărul de 22 de ani- stirilekanald.ro

Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică.

 Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect- ceea ce mă îndoiesc să fie așa- atunci, OK.

Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil!”, a adăugat Raed Arafat, în contextul epidemiologic prezent în România.Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Raed Arafat, despre cel mai negru scenariu din România: „Este posibil să ajungem acolo”

4 zodii care își găsesc MAREA DRAGOSTE până la finalul lunii iunie 2024. Pasiunea își face loc în viața lor, vor avea o vară de neuitat

Decizia luată de autoritățile italiene în privința căutărilor lui Cristian Molnar, tânărul luat de viitură! Au trecut două săptămâni de când a fost înghițit de ape și nimeni nu mai știe nimic de el: „Tensiunea este mare”

Cum va arată nunta lui Theo Rose și Anghel Damian: ”Vrem ca acest legământ să fie doar al nostru”

Mircea Badea s-a săturat: ”Eu nu mai pot să mai aud de la doctori şi de la nimeni acelaşi lucru”

Virginia, față în față cu Robi! Concurenta a luat o hotărâre neașteptată în privința fostului ei partener! „Nu am niciun of. Am o dorință!” Cum a reacționat Robi

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies