Ce se întâmplă cu Crăciunul și Revelionul? Raed Arafat a făcut anunțul trist: „N-avem să ajungem la asta!”


Raed Arafat, secretar de stat, a oferit primele declarații cu privire la sărbătorile din această iarnă și, mai precis, la modalitatea în care acestea se vor desfășura, în contextul pandemiei de coronavirus.


In articol:

Din păcate, situația epidemiologică din România nu evoluează deloc pe o pantă favorabilă pentru a se renunța la restricții pe plaiurile mioritice, ba chiar din contră. Autoritățile au decis introducerea unor noi măsuri prin care să încerce să scadă numărul zilnic de îmbolnăviri cu COVID-19, iar unele dintre acestea vizează chiar și sărbătorile din această iarnă.

Deși marea majoritate a românilor priveau Crăciunul și Revelionul ca oportunități excelente pentru a pleca în diverse excursii, atât local, cât și internațional, planurile acestora ar putea fi date peste cap, iar scenariul Paștelui se poate repeta, dacă situația nu va arăta semne de îmbunătățire.

Dat fiind faptul că sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar cetățenii țării noastre au început deja să își programeze vacanțele, secretarul de stat Raed Arafat a realizat precizări importante cu privire la restricțiile care vor fi impuse în cazul acestor sărbători, precizări care nu vor fi primite cu brațele deschise de români,

pentru că planurile lor vor fi date peste cap.

Raed Arafat declarații
Raed Arafat, declarații de ultim moment despre epidemia de coronavirus.[Sursa foto: Facebook Raed Arafat]

Raed Arafat, primele declarații despre Crăciun și Revelion

”Cred că astfel de decizii trebuie să fie discutate prin noiembrie- care este situația, care vor fi măsurile, cum vor fi măsurile, unde se va face o anumită activitate sau alta. Nu uitați că e aspectul bisericilor în Crăciun și după care avem și toate restaurantele care organizează Revelionul.Petreceri

de Revelion ca în alți ani – eu cred că n-avem să ajungem la asta.

O spun acum, cu toată răspunderea: să fie petrecerea de Revelion din 31 decembrie ca cea din 31 decembrie 2019 – nu cred! Nu cred! Regulile vor trebui să fie discutate pe baza evoluției epidemiologice, iar în orice decizie care se ia interesul principal este interesul public și interesul în domeniul sănătății publice(...).

Îmi pare rău, știu că nu toți vor fi de acord cu ce spun acum, mai ales cei care organizează excursii în exterior. Este riscant să-ți planifici acum Revelionul afară, fără discuție, asta e realitatea. Dacă n-aș zice asta ar însemna că induc oamenii în eroare, pentru că posibilitatea să fie măsuri serioase luate la momentul respectiv există și atunci va trebui să urmărim evoluția epidemiologică.

 Dacă vedem că totul merge în jos și totul e perfect- ceea ce mă îndoiesc să fie așa- atunci, OK. Dar dacă vedem că cifrele în Europa sunt ridicate, vedem că sunt situații serioase, că țările europene iau măsuri serioase, sunt țări care au început să ia măsuri de lockdown total. E discutabil!”, a adăugat Raed Arafat, în contextul epidemiologic prezent în România.


Abonează-te pe

Citește și:

Se închide sau nu Capitala? Anunțul de ultimă oră al consilierului lui Orban: „Sper să evităm acest lucru”

Se leagă o idilă? Anca Țurcașiu, întâlnire misterioasă cu un bărbat celebru din România!

Raed Arafat, despre cel mai negru scenariu din România: „Este posibil să ajungem acolo”

Mircea Badea s-a săturat: ”Eu nu mai pot să mai aud de la doctori şi de la nimeni acelaşi lucru”

Raed Arafat, avertisment! Ce se întâmplă la secțiile de Terapie Intensivă: „S-ar putea să alegem”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este, cu adevărat, MAURICE MUNTEANU. Biografie: nume real, data nașterii, vârstă, carieră

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri