Raed Arafat, despre cel mai negru scenariu din România: „Este posibil să ajungem acolo”


Șeful DSU a vorbit despre cel mai negru scenariu din România, în care țara noastră ar putea ajunge în situația în care să aibă zilnic 7000 de infectări.


In articol:

Pandemia de coronavirus face din ce în ce mai multe victime în fiecare zi. Situația din România devine din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Raed Arafat a răspuns ultimelor întrebări legate de ce se întâmplă în țara noastră și ce măsuri ar putea fi luate.

Invitat într-o emisiune TV, Raed Arafat a foast întrebat dacă România va ajunge în situația în care țara să aibă în zece zile între 5000 și 7000 de îmbolnăviri cu Covid-19. Din păcate, scenariul este foarte aproape de a deveni realitate.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a declarat doctorul Raed Arafat.

De asemenea, Raed Arafat a fost întrebat și dacă se ajunge la 1.100 de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă, capacitatea maximă a sistemului nostru sanitar, pe 20 octombrie.

Raed Arafat
Raed Arafat despre infectările cu coronavirus[Sursa foto: Hepta]

„Ocuparea paturilor ATI va creşte, cu cât numărul cazurilor va creşte. E un procent care automat va ajunge în rândul cazurilor de terapie intensivă. Cazurile care nu necesită intubaţie, ventilaţie, pot fi monitorizate în alte secţii, eliberând locuri şi lăsând bolnavii care au o formă mai uşor acasă.”,

a mai spus Raed Arafat.

Creșterea numărului de paturi de la Terapie IntensivăRaed Arafat a mai menționat că, în prezent, din cauza multitudinii de noi cazuri se lucrează la o creștere a numărului paturilor din Terapie Intensivă.

„O altă metodă de lucru este creşterea capacităţii, mai departe, lucru care la Mureş se face, mai creştem cu 20 de paturi în următoarele săptămâni.

Aradul a cerut ventilatoare pentru suplimentarea paturilor.

Dar mai e soluţia să folosim încă o parte din paturile care sunt folosite în îngrijirile curente. Mai este un număr de paturi care este folosit pentru urgenţe şi pentru îngrijirile curente, post operator. Acolo putem intra, să alocăm paturi temporar pentru cazurile COVID. Provocarea cea mai mare rămâne resursa umană”, a explicat Raed Arafat.


Abonează-te pe

Citește și:

De ce România depășește alte state la numărul de decese cauzate de COVID-19

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Ludovic Orban anunță noi restricții pentru români: „Propun sistarea....”

Raed Arafat, avertisment! Ce se întâmplă la secțiile de Terapie Intensivă: „S-ar putea să alegem”

Raed Arafat, anunţ extrem de important! Masca ar putea deveni obligatorie și în spațiile deschise!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Teo Trandafir revine la TV cu forțe proaspete: „Echipa mea și cu mine am pregătit tot felul de surprize”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri