Ludovic Orban anunță noi restricții pentru români: „Propun sistarea....”


Premierul României anunță noi restricții, după ce s-a constatat o creștere accelerată a numărului de infectați cu noul coronavirus. Ce a anunțat luni dimineața


In articol:

În urma recordurilor de infectări cu noul coronavirus care au fost constatate în România în ultimele zile, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat luni dimineața că va propune interzicerea evenimentelor private, întrucât organizatorii și participanții la astfel de evenimente sociale nu respectă numărul maxim de persoane prevăzut de lege și astfel s-a ajuns ca aceste evenimente să fie o sursă importantă de îmbolnăvire.

„Să vă spun eu o restricție pe care am gândit-o pentru că am văzut că nu peste tot comitele județene pentru situații de urgență iau decizia respectivă. Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente și foarte mulți care nu respectă regulile în organizarea nunților și e posibil să nu mai permitem organizarea unor astfel de evenimente private”, a spus Orban când a fost întrebat dacă există posibilitatea să fie impuse și alte restricții în țara noastră, începând de luni.

interzicerea evenimentelor private
Interzicerea evenimentelor private in Romania[Sursa foto: PixaBay]

În acest moment, evenimentele private se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare.

Din cauza numărului de infectări cu noul coronavirus, mai multe zone din țară au ajuns în carantină, iar cetățenii pot intra și ieși în localitățile respective doar în anumite situații. În plus, localitățile carantinate sunt păzite la intrare și la ieșire de angajații MAI, iar cei care merg la serviciu au nevoie de o adeverință de la locul de muncă, așa cum se întâmpla în timpul ordonanței de urgență.

Peste 155000 de români au fost infectați cu noul coronavirus

Până duminică, 11 octombrie 2020, pe teritoriul României, au fost confirmate 155.283 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

117.942 de pacienți au fost declarați vindecați. Duminică, față de ultima raportare au fost înregistrate 2880 de cazuri noi de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind persoane care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Separat de cele 2880 de persoane, alte 431 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.


Abonează-te pe

Citește și:

Purtarea măștii de protectie devine obligatorie în Galați!

David Pușcaș are o nouă mamă adoptivă. Luminița Anghel nu mai vrea să audă de el, iar o altă vedetă i-a luat locul!

Festival la parastasul Ionelei Prodan! Muzică și mâncare pe mormântul artistei de muzică populară

Ludovic Orban lasă profesorii fără slujbe? Se anunță schimbări majore

Restaurantele se pot închide! Anunțul de ultimă oră al premierului Orban

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Culiţă Sterp, cadou de 100.000 de euro pentru Daniela
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri